Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kristýna Plíšková postoupila na Mallorce do čtvrtfinále, zdolala Italku Schiavoneovou

Palma de Mallorca - Tenistka Kristýna Plíšková postoupila do čtvrtfinále travnatého turnaje na Mallorce po vítězství nad italskou veteránkou Francescou Schiavoneovou 6:3, 7:6. Šestatřicetiletou šampionku Roland Garros z roku 2010 porazila o jedenáct let mladší česká hráčka poprvé v kariéře. Předchozí dva vzájemné zápasy prohrála.

Kristýna Plíšková
zdroj: Reuters autor: Tim Ireland

Na minulých dvou turnajích v Hertogenboschi a na pařížském grandslamu vypadla Plíšková hned v prvním kole, ale na baleárském ostrově se jí daří. Po výhře nad osmou nasazenou Maďarkou Timeou Babosovou si 46. hráčka světového žebříčku poradila také se Schiavoneovou, která startovala na divokou kartu.

První set rozhodla Plíšková brejkem ve druhém gamu a brzy připravila soupeřku o podání i v druhé sadě. Výhodu ale neudržela a v desáté hře si servis snadno prohrála. Tie-break začala sestra světové trojky Karolíny Plíškové bídně a prohrávala už 1:5. Dokázala otočit stav na 6:5, při servisu 73. hráčky světa však první mečbol neproměnila, když její lob skončil v autu. Uspěla až napodruhé, kdy zápas završila dalším lobem.

Vítězný návrat po mateřské pauze oslavila ve Španělsku bývalá světová jednička Viktoria Azarenková. Běloruská tenistka zdolala v dohrávaném utkání úvodního kola, které muselo být v úterý přerušeno kvůli tmě, Risu Ozakiovou 6:3, 4:6, 7:6.

Japonka přitom do dnešní dohrávky vstupovala s vedením 5:4 a podávala na vítězství, situaci ale nezvládla. Při svém dalším servisu nevyužila tři mečboly a v tie-breaku se pak prosadila Azarenková, jež proměnila svůj třetí mečbol.

Výsledky tenisového turnaje žen na Mallorce (tráva, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Kristýna Plíšková (ČR) - Schiavoneová (It.) 6:3, 7:6 (9:7).

Azarenková (Běl.) - Ozakiová (Jap.) 6:3, 4:6, 7:6 (9:7)

Čtyřhra - 1. kolo:

Grönefeldová, Peschkeová (3-Něm./ČR) - Parraová-Santonjaová, Solerová (Šp.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy