Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Londýně končili favorité. Ze hry jsou Murray, Wawrinka i Raonic

Londýn – Nečekaně už v prvním kole skončil na londýnském turnaji Andy Murray. Britský tenista nezvládl duel s Australanem Jordanem Thompsonem, s nímž prohrál 6:7, 2:6. Završil tak pohromu favoritů, neboť první zápas nezvládli ani Stan Wawrinka a Milos Raonic.

Andy Murray
zdroj: ČTK/ABACA

Murray předvedl hlavně ve druhém setu hru plnou nepřesností a Australan výhru korunoval po hodině a tři čtvrtě esem. Pětinásobný vítěz z Queen's Clubu, jenž před turnajem přislíbil veškeré vyhrané prémie na pomoc obětem požáru londýnské výškové budovy Grenfell Tower, tak do fondu převede jen 13 595 eur (358 tisíc korun) za účast v prvním kole.

Thompson přitom po prohře ve finále kvalifikace v hlavní soutěži ani startovat neměl a místo v pavouku získal až dnes ráno místo zraněného Aljaže Bedeneho. "Je to rozhodně největší výhra v mojí kariéře. Určitě jsem nečekal, že tu dnes vyhraju ve dvou setech," řekl na kurtu Australan.

Wawrinka, jenž v Londýně startoval poprvé od finálové porážky na French Open, podlehl Felicianu Lópezovi ze Španělska 6:7, 5:7. Loňský finalista z Queen's Clubu a z Wimbledonu Raonic nevyužil ani jeden z devíti brejkbolů a ztratil vyrovnaný duel s Australanem Thanasim Kokkinakisem ve dvou tie-breacích.

Dvouhra - 1. kolo:

Thompson (Austr.) - Murray (1-Brit.) 7:6 (7:4), 6:2, Chardy (Fr.) - Broady (Brit.) 6:4, 6:4, Troicki - Tipsarevič (oba Srb.) 5:7, 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), Querrey (USA) - Norrie (Brit.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články