Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Krejčíková je podruhé ve finále turnaje WTA, o titul v Dubaji si zahraje s Muguruzaovou

Tažení Barbory Krejčíkové turnajem v Dubaji bude mít finálovou tečku. Česká tenistka porazila v semifinále Švýcarku Jil Teichmannovou 7:5, 6:2 a podruhé v kariéře si na okruhu WTA zahraje finále ve dvouhře. Premiérový titul bude chtít vybojovat v sobotu proti dvojnásobné grandslamové šampionce Garbiňe Muguruzaové ze Španělska.

Finále v singlu si pětadvacetiletá Krejčíková na okruhu WTA zahrála jen v roce 2017 v Norimberku, kde prohrála s Kiki Bertensovou z Nizozemska. "Je to ohromné. Jsem plná emocí a hlavou mi letí spousta věcí. Já budu hrát o velký titul!" radovala se Krejčíková na kurtu. 

"Jsem pyšná, jak jsem to zvládla, protože jsem nehrála nejlépe. Ale odvrátila jsem v koncovce prvního setu dva setboly a od druhého setu jsem se dostala do rytmu," dodala na tiskové konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková bude v Dubaji hrát o titul

První set s Teichmannovou rozhodla koncovka. Krejčíková za stavu 4:5 odvrátila díky skvělému forhendu dva setboly. V dalším gemu donutila levou rukou hrající Švýcarku chybovat a získala brejk na 6:5. Set pak uzavřela esem.

Ve druhé sadě šla Krejčíková do brejku na 2:1, následně poprvé a naposledy přišla o servis, ale od té doby získala čtyři hry v řadě. V závěru při vlastním podání na ni trošku dolehla nervozita a při prvních dvou mečbolech chybovala. Třetí si připravila v utkání výborným forhendem a po hodině a tři čtvrtě se radovala z postupu.

Krejčíková si tak definitivně zajistila premiérový postup do světové padesátky. Proti Muguruzaové bude hrát poprvé v kariéře. "Už se nemůžu dočkat. Už je to legenda. Bude to čest proti ní hrát. Bude to velká zkušenost," dodala.

Věřila, že dokáže i přes emoce rychle usnout. "Posledních pár dnů spím hodně dobře. Přijdu na pokoj a během pěti vteřin jsem mrtvá," usmála se.

V letošní sezoně je už třetí českou tenistkou, která se dostala do finále. Petra Kvitová minulý týden triumfovala v Dauhá po vítězství nad Muguruzaovou a Marie Bouzková prohrála v únoru ve finále Phillip Island Trophy v Melbourne.

Muguruzaová si udržuje velmi dobrou formu

Sedmadvacetiletá Muguruzaová hraje v tomto roce pátý turnaj a potřetí se dostala do boje o titul. V předchozích dvou finále ale svůj osmý triumf ve dvouhře nepřidala. V únoru prohrála na Yarra Valley Classic v Melbourne s Australankou Ashleigh Bartyovou a minulý týden ji v Dauhá deklasovala Petra Kvitová.

V semifinále s Mertensovou se vítězka Wimbledonu i Roland Garros trápila při mečbolech. První nevyužila při svém podání za stavu 5:3, další tři o hru později při servisu belgické soupeřky. Následně odvrátila hrozbu ztráty setu a v tie-breaku vedla 6:3, ale postoupila až po využitém sedmém mečbolu.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch):

Dvouhra - semifinále: Muguruzaová (9-Šp.) - Mertensová (10-Belg.) 6:4, 7:6 (7:5).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články