Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Bouzková se v Guadalajaře probojovala už do semifinále

Tenistka Marie Bouzková je na turnaji v mexické Guadalajaře v semifinále. Nasazená dvojka ve čtvrtfinále zdolala 6:4, 6:2 Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou a o druhé finále na WTA Tour za sebou si zahraje s turnajovou čtyřkou Sarou Sorribesovou ze Španělska.

"Sara je moje nejlepší kamarádka, takže to bude hezký zápas. Musím si odpočinout a pořádně se na zítra připravit," řekla Bouzková v rozhovoru na kurtu. Právě se Sorribesovou si letos zahrála čtyři deblové zápasy.

Dvaadvacetiletá Bouzková čelila v zápase se Schmiedlovou jedinému brejkbolu, který odvrátila, a do semifinále postoupila za 77 minut. O čtyři roky starší Slovenku porazila opět po roce, loni v březnu ji zdolala na cestě do finále na jiném mexickém turnaji v Monterrey. První set přitom dnes česká tenistka odehrála s mincí v botě, kterou si v průběhu úvodního gemu druhé sady vyndala a předala ji trenérovi na tribuně.

Padesátá hráčka světa Bouzková může navázat na své předchozí vystoupení na WTA Tour na únorovém turnaji v Melbourne, kde po vyřazení v 1. kole Australian Open došla až do zápasu o titul. V Guadalajaře hrála finále už v roce 2019, kdy byl turnaj zařazen do nižší kategorie 125K.

"Cítím se tady jako doma. Vítali mě tady už po příletu na letišti a od té doby si tu užívám každý den. Atmosféra je tady skvělá," řekla ke svému úspěšnému mexickému tažení Bouzková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články