Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krejčíková: Cinkání příborů jsem vnímala, ale fanoušci udělali suprovou atmosféru

Formu z vítězného turnaje v Tallinu si Barbora Krejčíková drží i v Ostravě. Navzdory jednoznačnému triumfu nad Američankou Shelby Rogersovou 6:2, 6:2 však nehodnotila utkání jako snadné. Brněnskou rodačku zároveň v netradičním poledním čase potěšila podpora fanoušků. Ve 2. kole vyhlíží další zápas se Švýcarkou Belindou Bencicovou, kterou před čtyřmi dny zdolala v semifinále v Estonsku.

Barbora Krejčíková na turnaji WTA v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Určitě to nebylo snadné utkání. Ačkoli výsledek vypadá jasně, tahaly jsme se. Shelby zahrála také plno dobrých balonů a měla hodně šancí. Jsem ráda, že se mi podařilo všechny její příležitosti zničit a zahrála jsem dobrý zápas," řekla Krejčíková.

Šestadvacetiletá tenistka se v úvodu duelu sžívala s halou, několikrát si zopakovala nadhoz. Během střetnutí ale ani jednou nepřišla o servis a soupeřce ho čtyřikrát vzala. "Neřekla bych, že jsem měla problémy. Hala je ovšem přece jen nestandardní a chvíli to trvá, než si člověk zvykne. Servis mi fungoval a těch oprav nebylo tak moc," uvedla Krejčíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková a Muchová prošly v Ostravě do 2. kola

Třiadvacátá hráčka světa s o tři roky starší Rogersovou hrála poprvé. Pětatřicátá tenistka žebříčku ji však nepřekvapila. "Známe se. Jezdíme spolu po různých turnajích. Hrála přesně to, co jsem si myslela, že bude hrát," konstatovala vítězka čtyř turnajů WTA ve dvouhře.

Přestože nastoupila do zápasu v pravé poledne a zaslechla cinkání příborů ze zákulisí, dokázala se od toho oprostit. "Samozřejmě jsem to vnímala, ale s tím člověk nic neudělá. Fanoušci naopak udělali suprovou atmosféru. Fandili mi po dobrých míčích, a když jsem měla výhodu, brejkbol, všichni tleskali a hnali mě dopředu. Spíše jsem se snažila vnímat tuto stránku než talíře," vysvětlila Krejčíková.

Repete s Bencicovou

V osmifinále narazí na nasazenou šestku Bencicovou. S olympijskou šampionkou se utká podruhé v krátké době. Minulý týden ji vyřadila v semifinále v Tallinnu.

"Bude to těžký zápas, Belinda hraje dobře. Už v Tallinnu to bylo o pár míčích, takže to bude další těžké utkání. Pro diváky v hale nebo u televize půjde o hezkou podívanou," dodala držitelka dvou titulů z loňského Roland Garros.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články