Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Koukalová nebude finále hrát, ale spolukomentovat

Praha - Klára Koukalová se podílela na postupu českých tenistek do finále Fed Cupu, ale o trofej si nezahraje. Bodově přispěla v dramatickém prvním kole ve Španělsku, hrála i semifinále proti Italkám, jenže na víkendový duel o titul proti Němkám se do nominace nevešla. Místo toho si vyzkouší roli televizní expertky.

Koukalová si letos v únoru zahrála Fed Cup po osmi letech. V chladu a dešti v Seville vyhrála jednu dvouhru a přispěla k vítězství 3:2. Proti Itálii již za rozhodnutého stavu vyhrála s Andreou Hlaváčkovou závěrečnou čtyřhru. V závěru roku se pražské rodačce ale nedařilo, a proto ji kapitán Petr Pála do výběru nepovolal.

Momentální forma je rozhodující

"Každá hráčka by si to finále chtěla zahrát. Samozřejmě mě mrzí, že nemůžu hrát finále, ale musím být soudná. Prostě vidím, že jsou tam hráčky, které jsou na žebříčku momentálně přede mnou. Nebylo by fér říkat, že bych tam měla být na úkor někoho jiného. Momentální forma je rozhodující," řekla Koukalová bez emocí.

Kapitán Petr Pála o nominaci:

"Člověk by měl postavit nejsilnější možný tým. Snažím se nominaci dělat vzhledem k soupeři, jaké body jsou nejschůdnější vyhrát, přes koho a kdo téhle roli nejvíc vyhovuje. A samozřejmě se musí přihlédnout k povrchu a k podmínkám. Nejdůležitější je forma a s kterými hráčkami máme největší šanci udělat tři body."

Už podruhé je při fedcupovém finále s týmem, ale bez možnosti zasáhnout do bojů. Předloni byla sparringpartnerkou tenistek před vítězným finále proti Srbsku. "Jsem ráda, že tady můžu jakkoli být, i když v jiné roli, a fandit holkám," uvedla vítězka tří turnajů WTA ve dvouhře.

"Snad to nebude taková ostuda"

Na utkání proti Německu přijala roli odbornice hodnotící zápasy po jejich skončení. Poprvé nebude na otázky odpovídat, ale sama bude mít připomínky a postřehy. Přísná na své kamarádky prý nebude. "Kritika není na místě. Jsme znovu ve finále Fed Cupu. Člověk by měl být pozitivní a rád, že jsme vůbec tady," podotkla dvaatřicetiletá hráčka.

Od pondělí se Koukalová pohybuje v hale a s tenistkami je v kontaktu. Stala se i terčem vtípků. "Mají na mě narážky, že si musí dávat pozor, co řeknou, abych to nikde nevyslepičila," usmála se 41. hráčka světa a aktuální česká pětka. Nervózní z mikrofonu nebude, na kamery je zvyklá z rozhovorů z pozice hráčky. "A budu mluvit o něčem, co znám. Znám všechny holky, vím, jak to tady chodí. Snad to nebude taková ostuda," řekla vítězka letošního turnaje ve Florianópolisu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články