Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šafářová: Do teď to byla životní sezona, ale snad to bude ještě lepší

Praha - Lucie Šafářová by proti německým reprezentantkám ráda zopakovala úspěch z dva roky starého finálového utkání proti Srbsku, kdy vyhrála oba deblové zápasy. Žene ji k tomu dopředu nejen aktuální dobrá forma, ale i vědomí atmosféry, která o víkendu ovládne O2 arénu. "Strašně se na to těším. Pokusím se ty výkony zopakovat a pomoct k vítězství," uvedla Šafářová.

Lucie Šafářová
zdroj: AP autor: Petr David Josek

Na finálový zápas proti Srbkám ráda vzpomíná. "Byl to obrovský moment, takhle doma, před 14 tisíci lidmi. Úžasný zážitek a jeden z nejsilnějších v kariéře. Nasadila jsem si laťku trochu vysoko, před dvěma lety jsem zahrála svůj nejlepší tenis a těžko se to vyrovnává," řekla Šafářová.

K dalšímu finále, tentokrát proti Německu, přistupuje opět s maximální zodpovědností. "Člověk strašně moc chce, navíc když je doma. Touha je obrovská. Pomáhá mi atmosféra, bubeníci, za každého stavu se člověk může znova nastartovat," vysvětlila Šafářová, která u zatím posledního utkání Češek proti Němkám v roce 2012 nebyla. "Tenkrát kapitán zvolil jinou sestavu a já fandila z domova. Ve Fed Cupu jsem vždycky moc ráda, bojuju za tým a zemi, ale když je někdo lepší, uznám to. Byly to vyrovnané zápasy, i když to nakonec skončilo 4:1. Držela jsem palce z domova."

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová: Finále Fed Cupu je velká zodpovědnost

Ze současného německého týmu má respekt. "Je to velmi těžký soupeř, ale ve finále v téhle sestavě ještě nebyl," uvedla. Šafářovou čeká nejprve nejspíš Kerbrová. "Drží se mezi nejlepšími deseti na světě už delší dobu, takže je těžká. Dlouho jsem s ní nehrála, ale trénovala jsem s ní, takže zhruba vím. Hraje trochu defenzivní hru, není z těch největších ranařek, na kurtě je šikovná. Má taktika je být trpělivější, udržet míč déle ve hře, dobře servírovat, což je na rychlém povrchu klíčové a nechat se hnát publikem."

S letošní sezonou je Šafářová nadmíru spokojená. Na French Open se dostala do 4. kola, Wimbledon dopadl ještě lépe. "Dobře jsem začala už v Austrálii. Věřila jsem, že to postupně přijde. Na antuce jsem vyrostla, o to víc jsem se koncentrovala na Paříž a zápas od zápasu jsem se tam cítila líp. Nejlepší moment byla asi výhra nad Anou Ivanovičovou. Krásný zážitek. Kuzněcovová pak hrála výborně. I tak to pro mě byl po těch letech průlom a zadostiučinění," řekla v rozhovoru pro Českou televizi.

V Londýně se pak dostala až do boje o finále s Petrou Kvitovou. "To bylo nejkrásnější, co jsem v kariéře zažila. Když jsem zvítězila nad Makarovovou ve čtvrtfinále a šla jsem do semifinále, byla jsem strašně šťastná. Do teď to byla životní sezona, výsledky byly úžasné a budu makat na tom, aby to bylo ještě lepší," ujistila Šafářová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články