Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Keysová veze po devíti letech titul z Eastbourne, mužům vládl Cerúndolo

Američanka Madison Keysová vyhrála po devíti letech turnaj v Eastbourne. V sobotním finále totiž porazila 6:2 a 7:6 Darju Kasatkinovou z Ruska. Mezi muži triumfoval Argentinec Francisco Cerúndolo, který získal druhý titul v kariéře a první na trávě. Ve finále podniku, jenž je wimbledonskou generálkou, zdolal Tommyho Paula z USA 6:4, 1:6, 6:4.

Madison Keysová
zdroj: Reuters

Zatímco první set Keysová uzmula jednoznačně, ve druhém promarnila vedení 4:1 a rozhodnout musel tie-break. V něm devátá nasazená Kasatkinová odvrátila kvarteto mečbolů, při pátém už ale Američanka zápas ukončila a zvítězila 15:13.

Osmadvacetiletá Keysová získala sedmý titul v kariéře a první od loňského ledna. V Eastbourne triumfovala už v roce 2014, kdy na tamní trávě zaznamenala premiérový úspěch na okruhu WTA.

Muži museli v sobotu v Eastbourne nejprve dohrát zpožděný semifinálový program. Finále nakonec po třísetové bitvě zvládl lépe čtvrtý nasazený Cerúndolo, který si o titul zahrál počtvrté. Na trávě uspěl hned na první pokus, předchozí trofej si odvezl loni z Bastadu. Turnajová dvojka Paul naopak ani druhou letošní finálovou účast ve druhý titul v kariéře nepřetavil, jeho jediným úspěchem zůstává triumf ve Stockholmu z roku 2021.

Tenisový turnaj v Eastbourne (tráva):

Muži: Dvouhra - finále:
F. Cerúndolo (4-Arg.) – Paul (2-USA) 6:4, 1:6, 6:4.

Ženy: Dvouhra - finále:
Keysová (USA) – Kasatkinová (9-Rus.) 6:2, 7:6 (15:13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články