Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Karolína Plíšková bude v Kuala Lumpuru hrát čtvrtfinále

Kuala Lumpur - Tenistka Karolína Plíšková podruhé v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. V Kuala Lumpuru dnes ve druhém kole zdolala pátou nasazenou Japonku Misaki Doiovou 6:4, 7:6 a vyrovnala své výsledkové maximum. O semifinále se utká v duelu s Rakušankou Mayrovou-Achleitnerovou.

Kristýna Plíšková
zdroj: Getty Images Sport autor: Hamish Blair

O rok starší Misaki Doiovou porazila Plíšková i ve druhém vzájemném utkání v kariéře. Ve druhém setu měla česká tenistka mečbol už za stavu 5:4, ale nakonec Japonce podání nevzala. Obě hráčky si v celé sadě servis udržely a rozhodl až tie-break, který Plíšková vyhrála 9:7. Proměnila pátý mečbol. Dvacetileté české hráčce se tímto vítězstvím povedlo vyrovnat životní maximum na elitním okruhu. Ve čtvrtfinále byla dosud jen v roce 2008 v Praze na Štvanici, kde ji vyřadila nynější světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska.

Další vítězství na okruhu WTA si Plíšková připsala až po čtyřech letech loni právě v Kuala Lumpuru, kde prošla do druhého kola. Letos svůj počin ještě vylepšila a zahraje si o semifinále s Patricií Mayrovou-Achleitnerovou. Rakouská tenistka si po setech 6:3, 6:2 poradila s Číňankou Wang Čchiang, která po postupu z kvalifikace v prvním kole šokovala vítězstvím nad bývalou první hráčkou světa Dánkou Caroline Wozniackou.

S šestadvacetiletou Mayrovou-Achleitnerovou se Plíšková utká podruhé v kariéře, v roce 2010 jí na antuce ve Zlíně na turnaji ITF podlehla ve třech setech.

Se svou setrou Kristýnou vybojovala Plíšková také postup do semifinále čtyřhry, když zdolaly třetí nasazený pár Irina Burjačoková z Ukrajiny a Hao-Ching Chan z Tchaj-wanu 6:3, 3:6, 12:10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články