Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

I Tsitsipas byl na Dána krátký. Titul ze Stockholmu slaví devatenáctiletý Rune

Dánský tenista Holger Rune ovládl turnaj ve Stockholmu a připsal si druhý titul na okruhu ATP v kariéře. Ve finále přehrál světovou pětku Řeka Stefanose Tsitsipase dvakrát 6:4. V italském finále v Neapoli přehrál Lorenzo Musetti Mattea Berrettiniho 7:6 a 6:2. Třetí finále v životě vyhrál Kanaďan Félix Auger-Aliassime. V Antverpách si poradil se Sebastianem Kordou 6:3 a 6:4.

Holger Rune
zdroj: ČTK/AP autor: Fredrik Persson

Rune v prvním i druhém setu sebral soupeři jednou podání a to mu stačilo na vítězství. Pátý hráč světového žebříčku Tsitsipas promarnil šanci zaokrouhlit sbírku úspěchů na okruhu ATP na deset.

Rune si naopak vylepšil bilanci ve finálových zápasech na dvě výhry a jednu porážku. Před dvěma týdny neuspěl v Sofii, první titul v kariéře získal v dubnu v Mnichově.

Dvacetiletý Musetti získal první set poměrem 7:5 v tie-breaku. Ve druhé sadě prolomil hned v prvním gemu Berrettiniho servis a výhodu dokázal udržet. Vítězstvím navázal na zisk premiérového titulu z červencového turnaje v Hamburku.

Světová desítka Auger-Aliassime v Belgii navázal na letošní triumfy z Florencie a Rotterdamu. I třetí titul získal na tvrdém povrchu v hale a upevnil si sedmé místo v žebříčku sezony, které by mu zajistilo postup na Turnaj mistrů.

Ve třetím vzájemném duelu dvaadvacetiletých mladíků uspěl rodák z Montrealu podruhé. Kordovi sebral v každém setu jednou podání, sám obě brejkové příležitosti soupeře odvrátil. Po hodině a 23 minutách proměnil první mečbol. Syn českého grandslamového šampiona Petra Kordy prohrál druhé finále za sebou, minulý týden neuspěl v Gijónu.

Tenisový turnaj mužů ve Stockholmu (tvrdý povrch, dotace 725 540 eur):

Dvouhra - finále: Rune (7-Dán.) - Tsitsipas (1-Řec.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále: Arévalo, Rojer (1-Salv./Niz.) - Glasspool, Heliövaara (3-Brit./Fin.) 6:3, 6:3.

Tenisový turnaj mužů v Neapoli (tvrdý povrch, dotace 612 000 eur):
Dvouhra - finále: Musetti (4-It.) - Berrettini (2-It.) 7:6 (7:5), 6:2.

Čtyřhra - finále: Dodig, Krajicek (1-Chorv./USA) - Ebden, Peers (3-Austr.) 6:3, 1:6, 10:8.

Tenisový turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 725  540 eur):
Dvouhra - finále:
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Korda (USA) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále: Griekspoor, Van de Zandschulp (Niz.) - Boppana, Middelkoop (2-Indie/Niz.) 3:6, 6:3, 10:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články