Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Bouzková pozastavené semifinále v Guadalajaře prohrála, turnaj ovládla Pegulaová

Marie Bouzková padla v semifinálovém utkání s Řekyní Marií Sakkariovou na turnaji v mexické Gaudalajaře. Déšť způsobený hurikánem Roslyn pozastavil duel v sobotu po prvním setu, jenž česká tenistka prohrála 5:7, druhý pak ztratila poměrem 4:6. Turnaj nakonec ovládla Američanka Jessica Pegulaová, která přehrála přemožitelku Bouzkové 6:2, 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Bouzková do finále v Guadalajaře nepostoupila, prohrála se Sakkariovou

Osmatřicátá hráčka světa Bouzková usilovala o třetí finále v této sezoně a páté celkově. Semifinále turnaje WTA 1000 hrála jedinkrát před třemi lety v Torontu. Tehdy se také do finále nedostala.

Pražská rodačka přesto zaznamenala úspěšný návrat po zranění ruky, které si přivodila při letošním US Open. V Guadalajaře byla mezi nejlepšími čtyřmi hráčkami počtvrté v kariéře a podruhé v sezoně.

Sobotní utkání bylo po skončení prvního setu přerušeno kvůli dešti způsobenému hurikánem Roslyn. Bouzková v úvodní sadě přišla dvakrát o servis a odvrátila sedm setbolů, ten osmý Sakkariová po hodině a 24 minutách využila.

Po návratu na kurt přišla Bouzková ve čtvrté hře o podání a následně prohrávala 1:4. Letošní čtvrtfinalistce Wimbledonu se podařilo srovnat a za stavu 4:4 měla tři brejkboly. Ani jeden ale nevyužila a Sakkariová poté při jejím servisu proměnila třetí mečbol.

Pegulaová se titulu dočkala po třech letech, jediný dosavadní triumf zaznamenala v roce 2019 ve Washingtonu. Sakkariová naopak od jejího jediného úspěchu v Rabatu před třemi lety prohrála páté finále za sebou.

"Jsem na sebe opravdu pyšná, protože jsem tady měla nejtěžší los ze všech," uvedla Pegulaová, která na cestě do finále vyřadila čtyři grandslamové vítězky.

Výsledky tenisového turnaje žen v Guadalajaře

Dvouhra – semifinále:

Pegulaová (3-USA) - Azarenková (Běl.) 7:6 (7:3), 6:1.

Sakkariová (4-Řec.) - Bouzková (ČR) 7:5, 6:4.

Čtyřhra – semifinále:

Haddadová Maiaová, Danilinová (Braz./Kaz.) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 6:2, 5:7, 10:7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články