Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hájek rozehraje Wimbledon s domácí nadějí Murrayem

Londýn - Tenista Jan Hájek vyzve v prvním kole Wimbledonu britskou naději na titul, čtvrtého nasazeného Skota Andyho Murrayho. Další daviscupový reprezentant a největší český adept na úspěch v turnaji Tomáš Berdych vstoupí do soutěže utkáním s Andrejem Golubjovem z Kazachstánu. Rozhodlo o tom dnešní losování v All England Clubu. Dvanáctý nasazený Berdych s Golubjovem, aktuálně 79. hráčem žebříčku ATP, dosud nehrál. Loni český tenista postoupil na londýnské trávě do osmifinále. Pokud by to dokázal letos zopakovat, mohl by ho tam čekat Rus Nikolaj Davyděnko. Ve čtvrtfinále by Berdych v případě úspěchu narazil s největší pravděpodobností na nasazenou jedničku Švýcara Rogera Federera.

Šestadvacetiletý Hájek bude hrát hlavní soutěž ve Wimbledonu podruhé v kariéře. V roce 2007 prohrál se Španělem Juanem Carlosem Ferrerem, i když v utkání přerušeném kvůli dešti vedl 2:0 na sety. S loňským semifinalistou Wimbledonu Murrayem se Hájek dosud nestřetl.

V pavouku dvouhry žen je rekordní počet devíti českých tenistek. Berdychova přítelkyně Lucie Šafářová narazí v prvním kole v česko-slovenském souboji na Dominiku Cibulkovou a ve třetím kole by pětadvacátá nasazená mohla vyzvat Serenu Williamsovou.

Tři české tenistky mají za soupeřky Rusky. Barbora Záhlavová-Strýcová se utká v 1. kole s Jelenou Vesninovou, Iveta Benešová s Anastasií Pavljučenkovou a Sandra Záhlavová se pokusí uspět proti Alise Klejbanovové. Petra Kvitová se střetne s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Jan Hájek:

"Los je to velice těžký, ale nevzdávám se a udělám maximum pro úspěch. Bude to zážitek hrát na centrkurtu ve Wimbledonu."

Klára Zakopalová si zahraje s Yvonne Meusburgerovou z Rakouska, Andreu Hlaváčkovou čeká Noppawan Lertcheewakarnová z Thajska. Lucie Hradecká se utká s Američankou Varvarou Lepchenkovou, Renata Voráčová s Australankou slovenského původu Jarmilou Grothovou.


Obhájce titulu a šestinásobného krále Wimbledonu Federera čeká v 1. kole Kolumbijec Alejandro Falla. V jeho části pavouku je i Američan Andy Roddick, kterého loni Švýcar porazil ve finále, ale také Srb Novak Djokovič či Australan Lleyton Hewitt.

Předloňský šampion a první hráč světa Španěl Rafael Nadal začne turnaj proti Kei Nišikorimu z Japonska. Těžký soupeř může Nadala čekat ve druhém kole, v kterém narazí na vítěze zápasu mezi Američanem Jamesem Blakem a Nizozemcem Robinem Haasem. Nadala by v cestě za druhým wimbledonským titulem mohli zastavit Murray nebo Švéd Robin Söderling.

Ve dvouhře žen vstoupí obhájkyně titulu Serena Williamsová z USA do turnaje soubojem s Portugalkou Michelle Larcher de Britovou. Ve čtvrtém kole může narazit na Rusku Marii Šarapovovou, vítězku turnaje z roku 2004. Ve své části pavouku má i finalistku z Paříže a útočně laděnou Samanthu Stosurovou z Austrálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články