Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Grothová při debutu za Austrálii zdolala Schiavoneovou

Hobart (Austrálie) - Slovenská rodačka Jarmila Grothová si odbyla nadmíru úspěšnou premiéru v australské reprezentaci, když v úvodním utkání prvního kola Světové skupiny Fed Cupu porazila Italku Francesku Schiavoneovou. Nad loňskou vítězkou Roland Garros a čtvrtou hráčkou světa zvítězila 6:7, 6:3 a 6:3. Obhájkyně loňského prvenství Italky vzápětí vyrovnaly zásluhou Flavie Pennettaové, která zdolala australskou jedničku Samanthu Stosurovou rovněž v třísetové bitvě.

"Je to jedno z mých největších vítězství. Jsem šťastná a nadšená," uvedla třiadvacetiletá Grothová, rozená Gajdošová, která se provdala za australského tenistu Samuela Grotha. Občanství své nové vlasti má od roku 2009.

Schiavoneová přiznala, že ji soupeřka zaskočila. "Nikdy jsem ji neviděla hrát, byla jsem pasivní a prohrála. Moc se mi nedařilo, jí údery vycházely. Hrála dobře," uvedla Italka na adresu 31. tenistky světa.

Šokující úvodní den zažili ruští tenisoví příznivci. Nejprve ruskou dvojku Světlanu Kuzněcovovou porazila Francouzka Alize Cornetová, světovou třináctku Marii Šarapovovou pak zaskočila Virginie Razzanová. Francie se tak ujala překvapivého vedení 2:0. Nedaří se ani Američankám, které prohrávají v Belgii rovněž 2:0.

Utkání prvního kola Světové skupiny Fed Cupu:

Austrálie - Itálie 1:1

Grothová - Schiavoneová 6:7 (4:7), 6:3, 6:3,

Stosurová - Pennettaová 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 4:6.

Belgie - USA 2:0

Wickmayerová - Matteková-Sandsová 6:1, 7:6 (8:6),

Clijstersová - Oudinová 6:0, 6:4.

Rusko - Francie 0:2

Kuzněcovová - Cornetová 6:3, 3:6, 4:6,

Šarapovová - Razzanová 3:6, 4:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články