Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hradecká v Charlestonu prohrála finále, Goffin získal v Marrákeši šestý titul v kariéře

Lucie Hradecká po boku Sanii Mirzaové prohrála finálový zápas na turnaji v Charlestonu. Proti dvojici Andreja Klepačová, Magda Linetteová padl česko-indický pár 2:6, 6:4 a 7:10 v supertiebreaku. Radoval se naopak David Goffin, který v Marrákeši otočil vývoj finále se Slovákem Alexem Molčanem. Po výsledku 3:6, 6:3 a 6:3 oslavil na okruhu ATP šestý vavřín. V Houstonu zvítězil Američan Reilly Opelka.

David Goffin
zdroj: ČTK/AP autor: Rebecca Blackwell, RB

Hradecká s Mirzaovou postoupily společně do finále poprvé, premiérový duel o titul ale k výhře nedotáhly. Šestatřicetiletá Češka, jež v této sezoně tvořila pár i s krajankou Marií Bouzkovou, útočila na 27. deblovou trofej. O rok mladší Mirzaová jich má na kontě už 43.

Ve dvouhře triumfovala Švýcarka Belinda Bencicová. Olympijská šampionka z Tokia zdolala ve finále čtvrtou nasazenou Ons Džabúrovou z Tuniska 6:1, 5:7, 6:4 a získala premiérový titul na antuce a pátý celkově. V Charlestonu uspěla jako první Švýcarka od roku 1999.

Goffin ukončil čekání na titul, Opielka potvrdil formu

Goffin si naposledy zahrál finále loni v únoru v Montpellier, kde také došel až k titulu. Na další šanci ale čekal 14 měsíců. Čtyřiadvacetiletému Molčanovi oplatil porážku z premiérového vzájemného duelu na lednovém přípravném turnaji v Melbourne. Slovenský tenista neproměnil v titul ani svůj druhý finálový start v kariéře.

Opelka uzmul v Houstonu druhý letošní a celkově čtvrtý titul na okruhu ATP. Při finálové premiéře na antuce zdolal krajana Johna Isnera za necelé dvě hodiny 6:3, 7:6.

Čtyřiadvacetiletý Američan už letos triumfoval v Dallasu, o titul si neúspěšně zahrál i v Delray Beach. S třemi finálovými účastmi je v této sezoně druhým nejúspěšnějším mužem, lepší bilanci má na okruhu jen Španěl Rafael Nadal.

Výsledky tenisových turnajů:

Tenisový turnaj mužů v Marrákeši (antuka):
Dvouhra - finále: Goffin (Belg.) - Molčan (SR) 3:6, 6:3, 6:3.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (zelená antuka):
Čtyřhra - finále: Klepačová, Linetteová (4-Slovin./Pol.) - Hradecká, Mirzaová (ČR/Indie) 6:2, 4:6, 10:7.

Tenisový turnaj mužů v Houstonu (antuka):
Dvouhra - finále: Opelka (3-USA) - Isner (4-USA) 6:3, 7:6 (9:7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články