Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Garciaová s Mladenovicovou mohou proti Češkám hrát, federace zrušila zákaz

Paříž – Francouzská tenisová federace ukončila suspendaci Caroline Garciaové a Kristiny Mladenovicové. Obě tak mohou nastoupit ve finále Fed Cupu proti českému týmu. Francouzské hráčky měly pozastavenou činnost v národním výběru kvůli svému chování během olympijských her, kde kritizovaly federaci kvůli organizačním zmatkům. 

Kristina Mladenovicová
zdroj: Reuters

Garciaová (v současnosti 24. hráčka světa) a Mladenovicová (52.) po vyřazení v prvním kole olympijského turnaje ve čtyřhře ostře kritizovaly francouzskou tenisovou federaci za zmatky kolem oblečení. Stěžovaly si, že jim nikdo z funkcionářů neřekl, že musejí mít jako deblový pár stejné oblečení. Mladenovicová proto musela těsně před utkáním půjčit své spoluhráčce výstroj a druhý nasazený pár pak podlehl japonské dvojici Misaki Doiová a Eri Hozumiová.

Mladenovicová uvedla, že zástupci federace jsou nekompetentní a za porážku mohli oni. Vedení federace v aktuálním prohlášení přiznalo, že na zmatcích neslo svou vinu, a vrátilo je do reprezentace, které zásadním způsobem pomohly do finále Fed Cupu. V semifinále proti Nizozemsku totiž získaly každá bod ve dvouhře a uspěly také v rozhodující čtyřhře.

V trestu naopak dál zůstává Benoit Paire, který musel opustit francouzský tým už v Riu. Sedmadvacetiletý hráč se údajně zdržoval dlouhodobě mimo olympijskou vesnici nebo se vracel pozdě. Navíc se o Hrách vyjadřoval pohrdavě, protože účastníci turnaje nezískávají žádné body do žebříčku. Momentálně 38. hráč světového žebříčku nebude až do února příštího roku moci těžit z podpory federace a nemůže být nominován do Davisova poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články