Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Juniorka Havlíčková si na Roland Garros zahraje o titul, Bartůňková v semifinále narazila

Úspěšné tažení Lucie Havlíčkové bude mít na juniorském Roland Garros finálovou tečku. V českém semifinále totiž udolala Sáru Bejlek 6:3, 6:7, 7:5 a bude usilovat o první grandslamovou trofej. Nasazená devítka může v Paříži navázat na loňský triumf Lindy Noskové. Nikola Bartůňková naopak s Argentinkou Solanou Sierraovou prohrála 5:7, 0:6.

Lucie Havlíčková
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Kromě Noskové oslavovala mezi juniorkami v Paříži před 44 lety také Hana Mandlíková a před ní i Regina Maršíková (1975) s Renátou Tomanovou (1972).

České tenistky navíc nebudou chybět ani ve finále čtyhry. Poté, co Havlíčková s Bejlek porazily chorvatsko-belgický pár Lucija Čiričová Bagaričová, Sofia Costoulasová 6:4, 6:2, narazí v boji o titul na krajanku Bartůňkovou, která hraje se Švýcarkou Celine Naefovou. Ty zdolaly pro změnu v semifinále Yaroslavu Bartashevichovou a Ksenii Zajcevovou 3:6, 6:1, 10:7.

Sedmnáctiletá Havlíčková zdolala svou o rok mladší deblovou parťačku Bejlek, s níž se dosud probojovala v Paříži do semifinále, po více než dvou a půl hodinách. Po získaném prvním setu měla ve druhé sadě za stavu 5:4 při vlastním podání mečbol, ten ale nevyužila a Bejlek si vynutila v tie-brejku třetí set.

V něm napínavá přetahovaná pokračovala do stavu 6:5, kdy si Havlíčková vypracovala při soupeřčině servisu další dva mečboly. Ten druhý a celkově třetí v zápase už zužitkovala.

"Cítím se skvěle. Po proměněném mečbolu jsem byla tak šťastná, že jsem měla na krajíčku. Měla jsem fakt radost. Vlastně jsem tomu ani nemohla uvěřit, protože za stavu 2:5 už jsem si říkala: To je v háji, to jsem zase něco vyvedla z mečbolu… Ale otočila jsem to. A ten pocit byl pak neskutečný," řekla hráčka Sparty webu Tenisový svět.

Možné české finále zhatila nenasazená Argentinka Sierraová, která porazila po hodině a šesti minutách turnajovou třináctku Bartůňkovou. Svěřenkyně trenéra Jana Hernycha ztratila proti 575. hráčce světa v prvním setu hned čtyřikrát servis. Ve druhém ji nabuzená Sierraová nadělila "kanára".

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka):

Juniorky: Dvouhra - semifinále:
Sierraová (Arg.) - Bartůňková (13-ČR) 7:5, 6:0.
Havlíčková (9-ČR) - Bejlek (10-ČR) 6:3, 6:7 (2:7), 7:5.

Čtyřhra - semifinále: Bejlek, Havlíčková (1-ČR) - Bagaričová, Costoulasová (7-Chorv./Belg.) 6:4, 6:2, Bartůňková, Naefová (2-ČR/Švýc.) - Bartashevichová, Zajcevová (4-Fr./Rus.) 3:6, 6:1, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články