Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šwiateková pokračuje v krasojízdě. O druhý titul z Roland Garros se utká s Gauffovou

Jen 66 minut trvalo semifinále Roland Garros mezi světovou jedničkou Igou Šwiatekovou a Ruskou Darjou Kasatkinovou. Polská favoritka zvítězila 6:2, 6:1 a v sobotu bude usilovat o druhý grandslamový titul v kariéře. Ve finále narazí na Cori Gauffovou, která porazila Italku Martinu Trevisanovou jednoznačně 6:3, 6:1. Osmnáctiletá Američanka si o grandslamovou trofej zahraje poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Roland Garros už zná obě finalistky

Šwiateková prodloužila sérii výher na 34 zápasů, čímž vyrovnala výkon další Američanky Sereny Williamsové z roku 2013. O jedno vítězství více má v tomto století už jen Venus Williamsová.

Rodačka z Varšavy porazila Kasatkinovou počtvrté v tomto roce a poprvé na antuce. Z šesti letošních zápasů na Roland Garros doposud ztratila jen jediný set. Zároveň je v šestém finále turnaje WTA za sebou, naposledy prohrála v únoru v Dubaji s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

"Je to skvělý moment. Cítím velké emoce. Jsem vděčná, že tu jsem, že jsem zdravá a že mohu hrát svou hru. Mám to tu ráda," řekla v rozhovoru na kurtu Šwiateková. "Snažím se přistupovat ke každému utkání stejně. Kdybych si uvědomila, že je to jeden z mých největších zápasů v sezoně, mohlo by mě to vystresovat," doplnila.

Šwiateková potrestala v semifinále 24 nevynucených chyb své soupeřky. Sama jich udělala o jedenáct méně a zahrála 22 vítězných míčů. Kasatkinová, která před vzájemným duelem neztratila na turnaji ani set, zapsala teprve druhou porážku z posledních jedenácti střetnutí.

Gauffová opět neztratila set

Gauffová oplatila Trevisanové dva roky starou porážku z druhého kola Roland Garros a na letošním turnaji dosud neztratila ani set. Americká teenagerka se stala třetí nejmladší grandslamovou finalistkou v tomto století a první od Rusky Marie Šarapovové ve Wimbledonu v roce 2004.

"Jsem trochu v šoku. Těžko hledám slova, abych popsala, jak se teď cítím. V zápase jsem ale nebyla nervózní. Musela jsem hrát trpělivě. Potkala jsem se s ní (Trevisanovou) zde už v minulosti a prohrála. Vím, jak je těžké proti ní hrát," doplnila rodačka z Atlanty.

O deset let starší Trevisanová, která se do semifinále grandslamu dostala také poprvé v kariéře, poznala přemožitelku po deseti zápasech. Před Roland Garros vyhrála turnaj v Rabatu.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka, dotace 43,6 milionu eur):

Ženy: Dvouhra - semifinále:
Šwiateková (1-Pol.) - Kasatkinová (20-Rus.) 6:2, 6:1,
Gauffová (18-USA) - Trevisanová (It.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články