Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Jsem v hlavě klidnější a začínám si to užívat, tvrdí Vondroušová

Podruhé si zahrála na pařížském centrkurtu, poprvé na něm zvítězila. Tenistka Markéta Vondroušová ve druhém kole Roland Garros vyřadila Harmony Tanovou, s níž měla menší problémy jen v závěru druhého setu. Bez tejpů a klidnější se tak tenistka vrátila na dvorec Philippa Chatriera, na němž před dvěma lety ve finále podlehla Bartyové.

"Byla jsem docela překvapená, že nás dali na centr. Je fakt krásný a je úžasné, že jsem si na něm mohla zahrát a vyhrála jsem tam," řekla Vondroušová při on-line tiskové konferenci. "Vzpomínky na finále mám takové smíšené, prohrála jsem docela dost, ale zase to bylo moje první finále. Teď jsem ráda, že jsem odešla s výhrou a jak jsem hrála, i když to může být lepší."

Utkání s Tanovou, která dostala do soutěže divokou kartu, měla levou rukou hrající Češka pod kontrolou. V koncovce ale byla podle svých slov nervózní. "Ke konci mi bylo docela špatně, jak jsem věděla, že to můžu dohrát. Nešlo to moc vidět, ale docela to na mě dopadlo. Jsem ráda, že jsem to ustála, a myslím, že jsem odehrála dobrý zápas," uvedla Vondroušová.

Zatímco finále s Bartyovou se hrálo před plnými ochozy, před více než 15 tisíci fanoušků, tentokrát bylo kvůli koronavirovým omezením hlediště poloprázdné. "Pro nás, co nejsme tolik zvyklé, je asi lepší nemít ten centr úplně plný. Takhle si na to lépe zvykáme, než jít hned před narvaný centr. V porovnání s finále byla atmosféra jiná, ale nějací lidi tady jsou, takže to není úplně prázdné jako na předchozích grandslamech. Lidi jsou docela slyšet, takže je to zase dobré."

Ve srovnání s předešlými turnaji není Vondroušová oblepená. Sundala i tejpy z kotníků. "Rozmýšleli jsme to na antuku, v Madridu a v Římě jsem to měla a nějak jsem prohrávala, tak jsem si řekla, že tady už to mít nechci. Docela se to zatím vyplácí," usmála se.

Turnajová dvacítka Vondroušová vypadá, že se dostává do herní pohody. "Docela jo. Přijde mi, že jsem v hlavě klidnější, už jsem to cítila v prvním zápase. Začínám si to užívat, jsem v dobrém rozpoložení. Hraje se mi tady dobře," přitakala. Potvrdit to může v dalším utkání, v kterém narazí na třicetiletou Slovinku Polonu Hercogovou. "Hrála jsem s ní docela bitvu," vzpomínala na loňský zápas v Římě, který vyhrála 7:6 ve třetím setu a v tie-breaku 7:5. "Už je to třetí kolo, nedá se moc vybírat. Budu se snažit hrát co nejlíp," řekla Vondroušová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články