Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

České duo je ve 3. kole Roland Garros. Úlohu favoritek splnily Karolína Plíšková i Vondroušová

Roland Garros pokračuje 4. dnem a hned v úvodu oslavila postup do další fáze grandslamového turnaje Karolína Plíšková. Po vítězství nad Madison Brengleovou z USA nezaváhala ani se slovenskou kvalifikantkou Kristínou Kučovou, kterou porazila dvakrát 6:2. Velmi dobrou formu potvrdila i Markéta Vondroušová, jež Anastasiji Potapovovou vyřadila po setech 6:4 a 6:0.

Karolína Plíšková na Roland Garros
zdroj: AP autor: Michel Euler

Plíšková má po druhém vítězství jistotu, že minimálně obhájí loňské třetí kolo. Dál se na pařížské antuce dostala jen předloni, kdy postoupila do semifinále.

Na rozdíl od střetnutí prvního kola s Američankou Brengleovou neprohrávala aktuálně světová dvojka ani v úvodu. Ve třetím gemu sice čelila brejkbolu, ale pomohla si servisem a soupeřce už další šanci při svém podání nedala. Naopak se postupem času zlepšila na returnu a od stavu 2:2 získala čtyři hry za sebou.

Druhá sada měla totožný průběh. Kučová, která v prvním kole vyřadila někdejší vítězku Roland Garros Světlanu Kuzněcovovou, se znovu držela jen do stavu 2:2. Další hru už česká favoritka neztratila a za 56 minut postoupila. V součtu s vítězným tažením v Římě vyhrála sedmadvacetiletá rodačka z Loun na antuce sedmý zápas za sebou. 

"Přišlo mi, že jsem hrála dobře, jen mi na začátku trochu nešel return. Ale jinak jsem to měla pod kontrolou. Když bylo potřeba, zapnula jsem. Moc věcí tam špatně nebylo," pochvalovala si Plíšková.

V dalším kole bude ve francouzské metropoli čelit větší prověrce. Utká se totiž s Chorvatkou Petrou Martičovou, která nedávno opanovala antukový turnaj v Istanbulu.

Vondroušová nadělila Potapovové "kanára"

Osmnáctiletá Potapovová, která v prvním kole senzačně vyřadila nasazenou pětku Angelique Kerberovou z Německa, vstoupila sebevědomě i do utkání s Vondroušovou. Byla aktivnější, a když české tenistce v úvodu zápasu nevycházely ani její oblíbené kraťasy, odskočila na 4:1. Pak ale začala platit pestrá hra Vondroušové a Potapovová začala chybovat.

Úvodní set otočila rodačka ze Sokolova pěti hrami za sebou na 6:4 a v suverénní jízdě pokračovala i ve druhém dějství. V něm ztratila jen sedm "fiftýnů" a za dvaadvacet minut ho vyhrála 6:0. O postup do osmifinále se utká se zkušenou Španělkou Carlou Suárezovou.

Výsledky tenisového Roland Garros

Ženy: Dvouhra - 2. kolo: Karolína Plíšková (2-ČR) - Kučová (SR) 6:2, 6:2, Sevastovová (12-Lot.) - Minellaová (Luc.) 6:2, 6:4, Suárezová (28-Šp.) - Rogersová (USA) 6:1, 6:7 (4:7), 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo: Hradecká, Klepačová (10-ČR/Slovin.) - Voráčová, Hibinová (ČR/Jap.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články