Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Muchová otočila duel s Kontaveitovou, dál jde i Siniaková. Bouzková se s Paříží loučí

Rozdílné výsledky zažily české tenistky v dohrávkách prvního kola na Roland Garros. Zatímco Marie Bouzková nestačila na Biancu Andreescuovou z Kanady, které podlehla 7:5 a dvakrát 4:6, Karolína Muchová svůj duel zvládla. Po prohrané úvodní sadě nakonec duel proti Anett Kontaveitové otočila a po výhře 3:6 a dvakrát 6:2 postoupila do druhého kola. Napodobila ji Kateřina Siniaková, která vyřadila Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Letošní finalistka pražského turnaje WTA Muchová v úvodní sadě přišla třikrát o servis, potom ale naopak dokázala využívat šance, které jí chybující světová sedmnáctka a loňská pařížská osmifinalistka nabídla. Po třech brejcích v druhém i třetím setu Kontaveitovou za rovné dvě hodiny vyřadila a v druhém kole se utká s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou.

Dvaadvacetiletá fedcupová reprezentantka Muchová hraje v Paříži na třetím grandslamovém turnaji v životě. Loni na US Open olomoucká rodačka nečekaně prošla až do třetího kola. V New Yorku tehdy šokovala výhrou nad někdejší světovou jedničkou Španělkou Garbiní Muguruzaovou.

Dnes porazila hráčku elitní světové dvacítky, i když úvodní sadu prohrála. "V prvním setu jsem se tam trošku hledala, ona hrála dobře. Potom jsem se naštěstí zlepšovala. Jsem ráda, že jsem postoupila," řekla 73. hráčka žebříčku.

Po ní se z úspěchu radovala i Siniaková, která Rybakinové oplatila měsíc starou porážku z antukového turnaje v Istanbulu. V prvním setu sice promarnila vedení 5:3, když v desáté hře udělala na brejkbol dvojchybu, ale pak vyhrála zkrácenou hru 7:5. Ve druhé sadě povolila soupeřce jen jeden game.

"Důležité bylo, že ty šance, co jsem měla, jsem potvrdila, protože v Istanbulu jsem to taky měla dobře rozehrané, ale ona se z toho vždycky dobře dostala, zahrála skvěle," srovnávala Siniaková oba duely.

Na cestě k zopakování loňského třetího kola ji ale čeká obtížná překážka v podobě Řekyně Marie Sakkariové, která na turnaji v Římě prohrála až v semifinále s pozdější šampionkou Plíškovou. Se Siniakovou mají vyrovnanou bilanci 1:1.

Na antuce spolu ještě nehrály. "Očekávám určitě hrozně těžký zápas. Je to velká bojovnice, běhá všude, agresivní hráčka. Dokáže se z defenzivy dostat lehce do ofenzivy," řekla Siniaková na adresu příští soupeřky.

Dvacetiletá Bouzková, která se do hlavní soutěže dostala navzdory porážce v závěrečném kole kvalifikace, bojovala srdnatě. V pondělí Kanaďance, jež od března nehrála kvůli bolavému ramenu, sebrala za hodinu a čtvrt první set. Vyhrála ho 7:5 mimo jiné díky tomu, že odvrátila devět z deseti brejkbolů.

Vyrovnaná bitva pokračovala i ve druhé sadě. Devětkrát za sebou si hráčky prohrály servis, než dokázala podání udržet Andreescuová a získala sadu v poměru 6:4. Pak byl zápas po více než dvou hodinách hry kvůli tmě přerušen a dohrávalo se dnes.

Obě tenistky začaly rozhodující set v podobném duchu, v jakém v pondělí skončily, na úvod rozhodující sady si vyměnily brejky. Pak si Bouzková po sérii šesti ztracených servisů dokázala dvakrát za sebou podání udržet, ale následně ho opět dvakrát ztratila a prohrála 4:6.

Stejně jako loni na US Open, kde prožila grandslamovou premiéru, tak vypadla v prvním kole. "Byla velká škoda u výhody na 4:2 (ve třetím setu), že jsem zkazila return. Ale každý gem byl boj. Pro obě bylo hodně těžké si udržet servis. Obě jsme byly hodně dobré na returnu, ani dobrý první servis moc situaci neměnil," popisovala Bouzková.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros:

Dvouhra ženy - 1. kolo: Andreescuová (22-Kan.) - Bouzková 5:7, 6:4, 6:4, Muchová - Kontaveitová (17-Est.) 3:6, 6:2, 6:2, Siniaková - Rybakinová (Kaz.) 7:6 (7:5), 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články