Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vondroušová: Snem je Pohár Billie Jean Kingové letos vyhrát

Markéta Vondroušová znovu potvrdila, že jí zápasy v národním týmu sedí. Třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova vybojovala v kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové proti Ukrajině dva ze tří bodů: povedené vystoupení korunovala sobotní výhrou nad Katarinou Zavackou, díky níž stvrdila konečné vítězství 3:1. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia řekla, že chce v listopadu zaútočit na finálovém turnaji na titul.

"Je to pro nás sen. Máme nový tým a je v něm spousta mladých hráček, které hrají dobrý tenis. Myslím, že můžeme být velmi silné," uvedla Vondroušová.

Přestože Češky vyhrály soutěž dříve známou jako Fed Cup za posledních dvanáct let šestkrát, Vondroušová u toho nikdy nebyla. Poslední týmový úspěch přišel v roce 2018. "V Praze (2021) a Glasgow (2022) nám chybělo pár kroků. Měly jsme těžké skupiny a řadu náročných zápasů. Jsme ale hladové získat titul," doplnila.

Finalistka Roland Garros z roku 2019 vyhrála v týmu kapitána Petra Pály desátou dvouhru za sebou a vylepšila si reprezentační bilanci na 12:1. Vedle Zavacké porazila v pátek také ukrajinskou jedničku Martu Kosťukovou. Podobně rozhodla o postupu Češek na finálový turnaj také vloni, kdy v kvalifikaci proti Britkám stála za všemi třemi body.

"Už od dřívějších kategorií ráda reprezentuji. Hrát a vyhrávat za Česko je něco jako sen. Jsem ráda, že mohu reprezentovat," vyprávěla Vondroušová.

Do utkání proti Zavacké šla za stavu 2:1, když Barbora Krejčíková ztratila duel s Kosťukovou. Úvod prvního setu Vondroušové nevyšel a brzy prohrávala 0:3 a 15:40. Poté však vývoj otočila, vyhrála šest gamů za sebou a po zisku prvního setu zvládla i těžké okamžiky v tom druhém.

"Byl to těžký zápas, soupeřka hrála velmi dobře," líčila Vondroušová. "Po tom začátku jsem se snažila hlavně zůstat ve hře a bojovat. Myslím, že se mi to povedlo," řekla Vondroušová.

V týmu, kde chyběly omluvené Petra Kvitová a Karolína Plíšková, potvrdila roli nejzkušenější reprezentantky s největším počtem odehraných zápasů. Pomáhala také s aklimatizací debutantkám Lindě Noskové a Sáře Bejlek.

"Máme skvělý tým. Jsme kamarádky a všichni se známe z turnajů. Je skvělé mít v týmu i nové mladé hráčky a pomáhat jim. Užila jsem si to," dodala Vondroušová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články