Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vondroušová si užívala atmosféru v O2 areně: Přišla mi skvělá, i když nebylo plno

Méně diváků, než bývalo na finálová utkání Fed Cupu zvykem, sledovalo první zápas českých tenistek v novém modelu soutěže družstev Poháru Billie Jean Kingové. Markéta Vondroušová byla i přesto při své premiéře v pražské O2 areně z atmosféry nadšená a doufá, že na čtvrteční duel proti Švýcarsku dorazí fanoušků ještě více. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Markéta Vondroušová děkuje fanouškům v O2 areně
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Vondroušová porazila Andreu Petkovicovou ve dvou setech a v souboji s Němkami na úvod skupiny D získala pro český tým první bod. "Publikum bylo skvělé, ještě jsem doma před tolika lidmi nehrála. Člověka to fakt povzbudí, nabudí a chce se předvést," řekla.

Sokolovská rodačka, která žije v Praze a trénuje na Štvanici, měla v hledišti rodinu i hodně kamarádů. "Byli poházení po aréně, ale našla jsem tátu i mámu, to bylo hlavní."

Češky hrály v minulosti v O2 areně čtyřikrát finále. Tehdy bojovaly o titul už jen dva celky a o víkendu bývalo v hledišti až 12 tisíc fanoušků. Tentokrát jich mohla být necelá polovina. "Přišlo mi to skvělé, i když nebylo plno. Možná to pro mě bylo i lepší, že nebylo plno. Trošku jsem si na to zvykala," pokračovala Vondroušová a k druhému zápasu ve skupině dodala: "Určitě bych byla ráda, kdyby lidí bylo ještě víc."

Nervozita od rána

Před premiérou ve velké hale se cítila od rána nervózní. "Protože jsem chtěla moc vyhrát," vysvětlila. Její touhu umocnila hymna před zápasem. "Je to silný zážitek, vždy jsem o tom snila. Před utkáním mi bylo fakt hrozně, ale tým je tady skvělý, celkově se cítím dobře a hrozně jsem si to užívala. Po třech gemech jsem to ze sebe setřásla," doplnila Vondroušová.

Emoce s pětatřicátou hráčkou světa cloumaly ještě půl hodiny po duelu. "Jsem pořád trošku v křeči a jsem ráda, že to mám za sebou. Takhle s publikem to bylo skvělé, úplně něco jiného než na turnajích. Před lidmi jsme nehrály hrozně dlouho a opravdu jsem si to užívala."

Od zisku stříbra na olympijských hrách v Tokiu se Vondroušové daří. Třikrát se na turnajích WTA od té doby dostala do semifinále. "Držím si svůj standard, který hraju. Na kurtu jsem klidná a je to i vidět. Cítím se dobře, to je určitě hlavní," konstatovala tenistka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články