Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rusky přijedou na finále do Česka nejspíš i se Šarapovovou

Soči - Maria Šarapovová nejspíš posílí ruské tenistky ve finále Fed Cupu v Česku. Zápas se uskuteční až v polovině listopadu, ale předseda Ruského olympijského výboru Alexandr Žukov už prohlásil, že mají se světovou dvojkou domluveno, že v boji o titul nastoupí.

Šarapovová letos pomohla Ruskám v 1. kole v Polsku, kde získala dva body. V sestavě byla i pro víkendové v semifinále proti Německu v Soči, vyprodaná hala se ale své hvězdy nedočkala. Šarapovová se ze zápasu nakonec omluvila.

Proto se hned po výhře Rusek nad Němkami 3:2 rozhořela diskuse, zda pětinásobná grandslamová vítězka nastoupí ve finále v Česku. "Máme dohodu, že ve finále určitě nastoupí," citovala šéfa Ruského olympijského výboru Žukova ruská média.

Šarapovovou motivuje k účasti ve finále její touha startovat za rok na olympijských hrách v Riu de Janeiro. "K tomu potřebuje odehrát ve Fed Cupu ještě dva zápasy," konstatoval Šamil Tarpiščev, prezident Ruské tenisové federace.

Kapitánka Ruska Anastasia Myskinová se k účasti Šarapovové nevyjadřovala. "Máša nám poslala v esemesce gratulaci, zápas sledovala a fandila," řekla jen Myskinová a dodala, že rozhovory s hráčkami o nominaci povede až měsíc před finále během říjnového turnaje WTA v Moskvě. "Do té doby je času dost," podotkla.

Kapitán českého výběru Petr Pála po výhře nad Francií 3:1 v Ostravě měl jasno, že Šarapovová na finále dorazí. "Nevím, proč by nepřijela. Bude záležet, jak se bude cítit po sezoně, ale předpokládám, že Rusko přijede se Šarapovovou," řekl.

Osmadvacetiletá Šarapovová zatím reprezentovala Rusko v soutěži družstev pouze ve čtyřech zápasech a odehrála šest dvouher s bilancí 5:1. Dvakrát v jednom roce dosud Fed Cup nikdy nehrála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články