Favorité prošli do osmifinále Wimbledonu bez ztráty setu

Londýn - Obhájci loňského wimbledonského vítězství Rafael Nadal a Serena Williamsová, šestinásobný šampion Roger Federer a také světová jednička Caroline Wozniacká dnes postoupili bez ztráty setu do osmifinále londýnského grandslamu. Svůj první set v Londýně ztratil druhý nasazený Srb Novak Djokovič, ale přes Kypřana Marcose Baghdatise do osmifinále prošel.

Dvojnásobný wimbledonský vítěz Nadal zvládl suverénně dohrávku utkání třetího kola s Lucemburčanem Gillesem Mullerem. Zápas byl v pátek kvůli dešti přerušen po prvním setu, který španělská světová jednička vyhrála 7:6. Dnes Nadal zvládl i druhý tie-break a ve třetí sadě svého přemožitele z druhého kola Wimbledonu 2005 deklasoval 6:0.

Desetinásobný grandslamový vítěz Nadal, jemuž v zápase statistici napočítali jen tři nevynucené chyby, se o čtvrtfinále utká s nebezpečným Argentincem Juanem Martínem del Potrem. "Je to fantastický hráč, jeden z nejlepších na světě," řekl Nadal na adresu vítěze US Open 2009, jenž téměř celý minulý rok vynechal kvůli zranění zápěstí. "Nemám moc štěstí, že proti němu budu hrát v osmifinále. Bude to těžký zápas a skvělý test. Musím předvést svůj nejlepší tenis, pokud budu chtít mít šanci," dodal vítěz Roland Garros Nadal.

Jeho věčný rival Federer postoupil do osmifinále po vítězství 6:4, 6:2 a 6:4 nad Argentincem Davidem Nalbandianem. Třetí nasazený Švýcar bude usilovat o účast ve 29. grandslamovém čtvrtfinále v řadě a po výhře nad svým tradičním soupeřem už z mládežnických let si oddychl. "Člověk, který mě dokázal porazit osmkrát, určitě ví, jak to udělat podeváté. Takže jsem moc rád, že jsem se přes něj dostal," uvedl Federer s narážkou na svou zápasovou bilanci 11:8 s Nalbandianem.

Až na jednu výjimku letos suverénní Djokovič musel napnout všechny síly, aby porazil 6:4, 4:6, 6:3 a 6:4 dvaatřicátého nasazeného Baghdatise. Čtyřiadvacetiletého Srba dělí dvě výhry od možné reprízy semifinále Roland Garros, kde utrpěl s Federerem svou dosud jedinou porážku v sezoně.

Nečekaně už ve třetím kole vypadl pátý nasazený Robin Söderling ze Švédska, jehož vyřadil po setech 6:1, 6:4 a 7:5 osmnáctiletý účastník kvalifikace Bernard Tomic. Talentovaný hráč, který by měl brzy vystřídat na pozici australské jedničky po 11 letech Lleytona Hewitta, postoupil do prvního grandslamového osmifinále v kariéře. Právě s Hewittem svedl Söderling ve druhém kole pětisetovou bitvu.

Jiná bývalá světová jednička Serena Williamsová, jež se minulý týden v Eastbourne vrátila po roční pauze na kurty, postoupila do osmifinále po hladkém vítězství 6:3, 6:2 nad Ruskou Marií Kirilenkovou. Se stejným výsledkem si poradila aktuální první žena žebříčku Wozniacká s přemožitelkou Andrey Hlaváčkové Jarmilou Gajdošovou z Austrálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články