Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Favoritka Zvonarevová vypadla s Pironkovovou

Londýn - Bulharská tenistka Cvetana Pironkovová oplatila v repríze loňského semifinále Wimbledonu už ve třetím kole porážku Rusce Věře Zvonarevové. Dvaatřicátá nasazená hráčka porazila světovou trojku a turnajovou dvojku jednoznačně 6:2 a 6:3. Třiadvacetiletá Pironkovová loni na londýnské trávě poprvé v kariéře prošla na grandslamu přes druhé kolo a letos potvrdila, že jí Wimbledon vyhovuje. V osmifinále ji čeká pětinásobná šampionka Venus Williamsová, kterou vyřadila minulý rok během své senzační jízdy.

Starší ze sesterské americké dvojice deklasovala 6:0 a 6:2 Španělku Marii José Sánchezovou a vyhrála v Londýně už 71. zápas v kariéře. Víc mají na kontě jen Martina Navrátilová (120), Chris Evertová (96) a Steffi Grafová (74).


Trojnásobný wimbledonský finalista Andy Roddick nečekaně vypadl už ve 3. kole se Španělem Felicianem Lópezem, s nímž v dosavadních sedmi duelech neprohrál. López nastřílel 28 es, o pět víc než proslavený americký "bombarďák" Roddick, a zvítězil 7:6, 7:6 a 6:4. 

Do 3. kola postoupila bez problémů světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska, jež si poradila s Francouzkou Virginií Razzanovou po setech 6:1 a 6:3. Wozniacká, která usiluje o první grandslamový titul, narazí v duelu o osmifinále na slovenskou rodačku Jarmilu Gajdošovou, která reprezentuje Austrálii. Dánka měla zápas s 96. hráčkou světa Razzanovou pod kontrolou a vyhrála za hodinu a šest minut. Francouzku porazila i v pátém vzájemném utkání.



Soupeřkou Kláry Zakopalové ve 3. kole bude podle očekávání šampionka z roku 2004 Maria Šarapovová z Ruska. Turnajová pětka sice v prvním setu duelu se sedmnáctiletou britskou nadějí Laurou Robsonovou prohrávala 1:4, zápas však nakonec zvládla po výsledku 7:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články