Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Drama se nekonalo. Plíšková po prohře s Williamsovou na US Open končí

Karolína Plíšková moc chtěla zopakovat dva roky starou výhru nad Serenou Williamsovou, Američanka ale byla tentokrát nad její síly. V dusném večeru prohrála poslední česká singlistka v pavouku US Open s domácí favoritkou 4:6 a 3:6 a ve Flushing Meadows končí stejně jako loni ve čtvrtfinále.

Karolína Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Danielle Parhizkaran

Z českého pohledu je tak letošní US Open ve dvouhrách minulostí. Mezi muži nebyl žádný český hráč poprvé od roku 1970. Ženy sice prošly premiérově v open éře v šesti do třetího kola, ale k branám finále se ani jedna z nich už nepřiblížila. Jedinou českou vítězkou dvouhry tak zůstane Hana Mandlíková z roku 1985.

"Jsem samozřejmě zklamaná, protože jsem mohla zahrát o hodně líp," řekla Plíšková. "Na druhou stranu čtvrtfinále grandslamu je vždy dobrý výsledek. Neprohrála jsem se špatnou hráčkou, Serena je pořád jednou z nejlepších."

Na dvorci Arthura Ashe se osmá nasazená Plíšková v prvním setu dostala do vedení 3:1 a pak nevyužila tři brejkboly na 4:1. "Tam se to lámalo," uvedla Plíšková.

Sice měla náskok, ale vývoj určovala Williamsová, která v úvodu utkání často chybovala. V prvních pěti gamech udělala Američanka 16 nevynucených chyb, ale jakmile udržela míče v kurtu, Plíšková nestačila.

Proto od stavu 4:2 prohrála osm her v řadě. V posledním gamu první sady měla náskok 40:0, přesto o podání přišla.

"Obě jsme na začátku hledaly rytmus. Serena ho v závěru toho setu našla, to byl ten rozdíl. Netrefovala jsem míče čistě," hodnotila česká tenistka.

"Ve druhém setu jsem hrála lépe, ona už ale byla na servisu silná. Snad na všechny mé brejkboly zahrála první servis. V důležitých chvílích hrála lépe," řekla Plíšková.

Až za stavu 0:4 získala Plíšková hru ve druhé sadě, a to díky dvojchybě Williamsové. Snížila poté na 2:4 a mohla ještě zápas zkomplikovat.

Při podání soupeřky vedla 40:0, jenže bývalá jednička ukázala svoji sílu. Výborným servisem ztrátě zabránila a při čtvrtém brejkbolu v téže hře dala eso rychlostí přes 180 km/h.

Další drama už se nekonalo. Po hodině a pětadvaceti minutách Williamsová ukončila zápas velkolepě – napálila eso, eso, smeč a eso. Zápas vystihuje statistika: Plíšková s favoritkou prohrála na vítězné míče 12:35 (3:13 na esa).

"Má strašný tlak, když jí to jde. Je vidět, že se cítí v pohodě, chodí do toho. Předloni na sebe měla tlak větší, to to tady šla vyhrát. Teď si hraje víc v klidu. Servírovala výborně, přišlo mi hodně prvních servisů, hodně es a dobře podání míchala," řekla Plíšková.

Šestatřicetiletá Serena Williamsová, která útočí na čtyřiadvacátý grandslamový titul, se v semifinále střetne s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články