Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stephensová titul na US Open neobhájí, Del Potro otočil duel s Isnerem

Senzační triumf z loňského ročníku si nezopakuje. Obhájkyně titulu Sloane Stephensová z USA skončila na US Open ve čtvrtfinále. Nad její síly byla Lotyška Anastasija Sevastovová, která se po vítězství 6:2, 6:3 stala první semifinalistkou. Mezi elitní kvarteto postoupil stejně jako loni Argentinec Juan Martín del Potro, jenž porazil domácího Johna Isnera 6:7, 6:3, 7:6, 6:2.

Sloane Stephensová na US Open
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Sevastovová v boji o finále může hrát s Češkou Karolínou Plíškovou. Rodačku z Loun čeká ve čtvrtfinále hodinu po půlnoci středoevropského času střetnutí proti domácí hvězdě Sereně Williamsové. "Na zápas se podívám, jsem fanynka tenisu a večerní zápasy tady mají skvělou atmosféru," plánovala Lotyška.

Do svého prvního grandslamového semifinále Sevastovová prošla nečekaně hladce. Prvnímu setu jasně dominovala a ve druhém rychle vedla 4:1. Pak sice dvě hry ztratila, dokázala ale zahnat nervozitu a zápas dovést do vítězného konce.

"Jsem šťastná. V tom horku to bylo hodně těžké utkání, ale dokázala jsem ho zvládnout takticky," řekla osmadvacetiletá Sevastovová. Stephensové vrátila loňskou porážku ze stejné fáze turnaje, prohrála s ní i letos v Montrealu.

Prvním semifinalistou dvouhry mužů je Del Potro. Vítěz turnaje z roku 2009 si může stejně jako loni znovu zahrát se Španělem Rafaelem Nadalem, kterého čeká čtvrtfinále s Rakušanem Dominicem Thiemem.

Je nám líto, video expirovalo.
Del Potro otočil duel s Isnerem a po roce je znovu v semifinále

Hradecká si semifinále nezahraje

Lucie Hradecká s Ruskou Makarovovou se neprobojovaly do semifinále čtyřhry na tenisovém US Open. Nasazeným dvojkám Tímee Babosové s Kristinou Mladenovicovou podlehly v rozpáleném New Yorku 6:7 a 2:6. Vítězná série česko-ruského páru se zastavila po osmi zápasech.

Hradecká, jež do května půl roku nehrála kvůli operaci kolena, s Makarovovou přijely na US Open jako deblové šampionky turnaje v Cincinnati. "Škoda, že jsme prohrály, ale jinak jsme spolu odehrály neskutečnou sérii," konstatovala Hradecká.

V utkání s Maďarkou Babosovou a Francouzkou Mladenovicovou šly v prvním setu dvakrát do brejku, vedly 3:1 a pak 4:3, ale nedokázaly náskok udržet. "Začaly jsme dobře, ale bohužel já dám dva debly, Káťa dá dva debly a nepodržíme to. Dostaly jsme je do zápasu, daly jsme jim šance a ony to využily," litovala Hradecká.

Ve druhém setu s Makarovovou srovnaly z 0:2 na 2:2, ale zbylé čtyři hry ztratily. "Ve druhém setu už to bylo těžké. Já měla několik nahraných míčů a nepovedlo se to zabít, byly skoro všude," uvedla třiatřicetiletá Hradecká.

Jedničky sezony Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ve hře o trofej v New Yorku stále jsou, čtvrtfinále je čeká ve středu.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 53 milionů dolarů):

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále: Del Potro (3-Arg.) - Isner (11-USA) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:4), 6:2.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sevastovová (19-Lot.) - Stephensová (3-USA) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále: Babosová, Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Hradecká, Makarovová (6-ČR/Rus.) 7:6 (7:5), 6:2.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále: McHaleová, Harrison (USA) - Sestini Hlaváčková, Roger-Vasselin (5-ČR/Fr.) 6:3, 6:4.

Junioři:
Dvouhra - 2. kolo: Brooksby (USA) - Forejtek (ČR) 6:1, 6:2, Cornut Chauvinc (Fr.) - Svrčina (ČR) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy