Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do finále United Cupu má nakročeno Itálie a USA

Duelem mezi Marií Sakkariovou a Martinou Trevisanovou začal na United Cupu semifinálový souboj Řecka s Itálií. Více než tříhodinovou bitvu nakonec lépe zvládla Trevisanová po setech 6:3, 6:7, 7:5. Druhý italský bod poté přidal Lorenzo Musetti, který ve dvou setech porazil Stefanose Sakellaridise. Hraje se i mezi USA a Polskem, americký výběr vede 2:0.

Martina Trevisanová
zdroj: ČTK / AP / Mark Baker

Američanka Jessica Pegulaová uštědřila v semifinále v Sydney první porážku v sezoně světové jedničce Ize Šwiatekové. Třetí hráčka žebříčku vyhrála jednoznačně 6:2, 6:2 a přispěla k vedení USA nad Polskem 2:0 po prvním dnu.

"Myslím, že jsem odvedla kvalitní práci. Hrála jsem agresivně, chytře podávala a hodně dobře returnovala," pochvalovala si Pegulaová po prvním vítězství v kariéře nad hráčkou, jež je na prvním místě světového žebříčku. Američanka vstoupila do United Cupu porážkou ve skupině s Petrou Kvitovou, následující tři duely ale zvládla.

Naopak na tři výhry nenavázala v generálce Šwiateková, kterou porážka přivedla k slzám. "Je to jedna z nejlepších tenistek na světě, takže musíte hrát opravdu skvěle, abyste Jessie porazili. Vždycky to tak bylo. Takže nejsem překvapená, protože vím, co dokáže. Spíš mě zaskočilo, že jsem se já nedokázala vyrovnat její hře," uvedla jednadvacetiletá rodačka z Varšavy po prohře, jež přišla deset dnů před startem Australian Open.

Na výhru Pegulaové navázal Frances Tiafoe, jenž zdolal 6:3, 6:3 polského outsidera Kacpera Žuka a přiblížil Američany směrem k finále. Další tři zápasy jsou na programu v sobotu, týmu USA stačí k postupu vyhrát jeden.

Semifinále v Sydney - po 1. dnu:

USA - Polsko 2:0

Pegulaová - Šwiateková 6:2, 6:2, Tiafoe - Žuk 6:3, 6:3.

Itálie - Řecko 2:0

Trevisanová - Sakkariová 6:3, 6:7 (4:7), 7:5, Musetti - Sakellaridis 6:1, 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články