Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Djokovič i Nadal zahráli na úvod v Monte Carlu jako z partesu

Jako za starých časů. Světová jednička Novak Djokovič si v Monte Carlu v prvním zápase od únorového triumfu na Australian Open poradil s italským tenistou Jannikem Sinnerem. Utkání druhého kola vyhrál 6:4 a 6:2. Rafael Nadal zahájil v Monaku útok na rekordní 12. titul hladkou výhrou nad Federicem Delbonisem. Argentinského kvalifikanta porazil 6:1, 6:2.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Djokovič se na antuce v Monte Carlu představil po téměř dvouměsíční pauze zaviněné svalovým zraněním. Navzdory zdravotním problémům si v Melbourne došel pro devátý triumf a proti devatenáctiletému Sinnerovi ukázal, že je zpět ve formě.

Dvojnásobný vítěz turnaje Djokovič sice v úvodní sadě dvakrát ztratil servis, ale pokaždé si dokázal podání hned vzít zpět. Druhý set byl už jasnou záležitostí třiatřicetiletého Srba. Zápas proti Sinnerovi, kterému patří v žebříčku 22. místo, ukončil při třetím mečbolu.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič i Nadal start v Monte Carlu zvládli

Čtyřiatřicetiletý Nadal, jehož od začátku sezony trápily problémy se zády a na Australian Open ztroskotal už ve čtvrtfinále, se na svém nejoblíbenější povrchu představil opět ve svém živlu. I pátý vzájemný duel s Delbonisem vyhrál bez ztráty setu, o podání přišel jen jednou ve druhém setu za stavu 3:0.

V dalším kole Djokovič narazí na Daniela Evanse, který vyřadil 6:4, 6:1 třináctého nasazeného Huberta Hurkacze z Polska. Nadala čeká Bulhar Grigor Dimitrov, turnajová čtrnáctka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články