Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Djokovič je počtvrté evropským sportovcem roku. Nestačil na něj Lewandowski ani Verstappen

Nejlepším evropským sportovcem roku se stal počtvrté v kariéře Novak Djokovič. Srbský tenista vyhrál anketu polské tiskové agentury PAP, na dalších místech skončili obhájce loňského prvenství polský fotbalista Robert Lewandowski a nizozemský mistr světa formule 1 Max Verstappen.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters autor: Leonhard Föger

Čtyřiatřicetiletý Djokovič letos jen těsně nedosáhl na kalendářní Grand Slam, po třech triumfech prohrál na US Open ve finále. Lewandowského předčil o 39 bodů a po letech 2011, 2015 a 2018 zvítězil v anketě počtvrté. Rekordmanem je s pěti výhrami jeho švýcarský rival Roger Federer.

Za čtvrtým atletem Karstenem Warholmem skončila na pátém místě nejlepší žena Sifan Hassanová z Nizozemska, olympijská vítězka v běhu na 5000 a 10 000 metrů. Nejlepší desítku doplnili cyklista Tadej Pogačar, basketbalista Janis Adetokunbo, další atleti Marcell Lamont, Armand Duplantis a běžkyně na lyžích Therese Johaugová.

Anketa agentury PAP se vyhlašuje od roku 1958, jedinou českou vítězkou byla v roce 1983 běžkyně Jarmila Kratochvílová. V letošním 64. ročníku hlasovali zástupci 26 evropských tiskových agentur, mezi nimi byla i Česká tisková kancelář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články