Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Zverev do finále Turnaje mistrů Djokoviče nepustil. O titul si zahraje s Medveděvem

Finále tenisového Turnaje mistrů v italském Turíně si zahrají ruský tenista Daniil Medveděv a Němec Alexander Zverev. První jmenovaný nejprve přešel přes Caspera Ruuda, druhý pak vyřadil ve třech setech nejvýše nasazeného Novaka Djokoviče.

Druhý hráč světového žebříčku Medvěděv měl zápas s Ruudem od počátku pod kontrolou. V celém duelu nemusel čelit ani jednomu brejkbolu, sám naopak soupeři sebral podání třikrát a vyhrál i třetí vzájemné utkání.

Zverev svedl s dvacetinásobným grandslamovým šampionem vyrovnanou bitvu, kterou především v úvodních dvou setech rozhodovaly drobnosti. Páté letošní vzájemné utkání nakonec po dvou a půl hodinách vyhrál a po triumfu na olympijských hrách v Tokiu, kde Djokovičovi překazil naději na Golden Slam, mu dnes zmařil i vyhlídky na zisk šestého titulu z Turnaje mistrů, kterým by Srb vyrovnal rekord Rogera Federera.

Finále nabídne poprvé od roku 2005 duel hráčů, jimž není více než 25 let. Pětadvacetiletý Medveděv a o rok mladší Zverev změří síly po dvanácté v kariéře, v bilanci vzájemných zápasů má mírně navrch ruský tenista (6:5). Poslední duel v základní skupině tento týden vyhrál Medveděv po třísetovém dramatu.

Je nám líto, video expirovalo.
Medvěděv je ve finále Turnaje mistrů

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 7,25 milionu dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Medveděv (2-Rus.) - Ruud (8-Nor.) 6:4, 6:2.

Zverev (3-Něm.) - Djokovič (1-Srb.) 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Ram, Salisbury (2-USA/Brit.) - Mektič, Pavič (1-Chorv.) 4:6, 7:6 (7:3), 10:4.

Herbert, Mahut (3-Fr.) - Granollers, Zeballos (4-Šp./Arg.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články