Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Tenisté usedli do vlaku a nabrali směr Maďarsko. Pevně věřím ve vítězství, řekl Navrátil

Český daviscupový tým zamířil k barážovému utkání do Maďarska. Z Prahy vyrazili do Budapešti jednička Jiří Veselý a deblista Roman Jebavý, v Brně k nim přistoupili Adam Pavlásek s kapitánem Jaroslavem Navrátilem. Čtvrtý člen týmu Lukáš Rosol dorazí po čtvrtfinále challengeru v Janově rovnou do dějiště zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Daviscupový tým vyrazil k barážovému utkání do Maďarska

Tenisté jezdí vlakem na Davisův pohár pravidelně do Ostravy, ale za hranice zvolili cestu po kolejích poprvé. "Netradiční to není, jen to je delší než z Olomouce do Ostravy, ale je to příjemné a pohodlné," řekl Navrátil.

Na pondělní dopoledne mají Češi naplánovaný první trénink na antukovém kurtu. "Tým je zdravý, to je podstatné," těší kapitána. V pořádku je i Veselý, který kvůli zraněnému tříslu vynechal grandslamové US Open. "Víceméně je to dobré. Ještě jsem rehabilitoval, pak začal trénovat a noha dobrá," zaklepal tenista.

Po turnajích na betonech si hráči budou znovu zvykat na antukový povrch. "Doufám, že to bude v pořádku," věří Navrátil a stejně optimistický je také směrem k výsledku utkání. "Kluci mají větší daviscupové zkušenosti a doufám, že to je naše výhoda, a výsledek přikloníme na naši stranu. Pevně ve vítězství věřím."

Šance českého výběru na výhru zvyšuje i fakt, že Maďarům chybí v nominaci jednička Márton Fucsovics, 41. hráč světa. "Byl jsem v šoku. Dělal jsem si z něj srandu, že by nemusel hrát, a pak vyšla zpráva, že opravdu hrát nebude," uvedl Veselý.

Márton Fucsovics
zdroj: ZUMA autor: Xinhua

Kapitán Navrátil počítá, že soupeřovou jedničkou bude Attila Balázs a dvojka vzejde z trojice Máté Valkusz, Zsombor Piros, Gábor Borsos. "Nehrají úplně špatně, musíme se mít na pozoru. Jejich výhodou je domácí prostředí. Slyšel jsem, že bývá docela hlučné, ale věřím, že to známe a zvládneme to," zopakoval Navrátil.

V utkání nejde o postup do elitní Světové skupiny, neboť Mezinárodní tenisová federace v polovině srpna v Orlandu schválila reformu soutěže. Od příštího roku bude hrát 1. kolo Davis Cupu 24 týmů, vítěz z Budapešti si zajistí nasazení pro los. Boj o "salátovou mísu" vyvrcholí týdenním turnajem pro 18 týmů na jednom místě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články