Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Šance pro dravé mládí v Davis Cupu. K Veselému se ve dvouhře přidá Forejtek, nebo Lehečka

Z tandemu teenagerů Jonáš Forejtek - Jiří Lehečka vzejde dvojka českých tenistů pro sobotní singl Davisova poháru v Bosně a Hercegovině. Jedničkou výběru kapitána Jaroslava Navrátila je pro víkendové utkání Jiří Veselý. Pořadí zápasů určí páteční los.

Jonáš Forejtek na juniorském US Open
zdroj: AP autor: Adam Hunger

Osmnáctiletý Forejtek přiletěl do Bosny a Hercegoviny povzbuzen juniorským titulem na US Open a jako lídr juniorského žebříčku ITF. O rok mladší Lehečka už má za sebou jednu daviscupovou zkušenost z únorového duelu s Nizozemskem.

"Překvapilo mě, jak se Lehečka i Forejtek po příletu z New Yorku rychle srovnali s posunem a jsou v pohodě. Oba hrají velice dobře," řekl Navrátil a dodal: "Rozhodnu se mezi nimi."

Výběr pro dvouhru usnadnil kapitánovi zdravotní stav dalších dvou mladíků. Tomáš Macháč měl žaludeční problémy a den tréninku vynechal. Šestnáctiletý Dalibor Svrčina si udělal lehký výron kotníku. "Hrál slušně, ale pro utkání je mimo," vysvětlil český stratég.

Je nám líto, video expirovalo.
Český tým se připravuje v Bosně na Davis Cup

Jasnou jedničkou je v posledních letech Veselý. Aktuálně 131. hráč světa hrál po US Open ještě challenger na antuce a na tvrdý povrch v hale v Zenici si chvilku zvykal. "Dva dny se trápil, protože je to pomalý a skáče to hodně nahoru. Ve středu už hrál lépe a ráno to bylo výborné, takže si myslím, že je to dobrý," věří Navrátil.

Nedělní program zahájí čtyřhra a na české straně se pravděpodobně objeví Veselý s Lehečkou. "Hráli spolu letos dva turnaje a jsou sehraní," zmínil Navrátil challengery v Liberci a Prostějově. Na Hané se Veselý s Lehečkou dostali do finále. Teoretickou variantou může být vítězný pár juniorského deblu ve Wimbledonu Forejtek - Lehečka.

Domácím v sestavě překvapivě schází očekávaná jednička Damir Džumhur. "Jsme proto i s mladými mírnými favority," konstatoval Navrátil. Na straně soupeře očekává ve dvouhrách Mirzu Bašiče a nejspíše Tomislava Brkiče. "Bez Džumhura nemají co ztratit a půjdou do toho. Musíme se ale soustředit na sebe," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články