Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Rubljov s Medveděvem jsou v semifinále Davis Cupu

Tenisté Ruska ve čtvrtfinále Davisova poháru porazili Švédsko, o jejich postupu v Madridu rozhodli ve dvouhrách Andrej Rubljov s Daniilem Medveděvem. Rusové si v semifinále zahrají s Německem, druhou dvojici tvoří Chorvatsko a Srbsko.

Andrej Rubljov
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Augstein

Rusko poslal po velkém boji do vedení pátý hráč světa Rubljov, když Eliase Ymera porazil 6:2, 5:7 a 7:6. Švéd, jemuž patří v pořadí ATP až 171. příčka, vzdoroval favoritovi přes dvě hodiny.

Rozhodující bod poté přidal druhý hráč světa Medveděv a závěrečná čtyřhra se už hrát nemusela. S mladším ze sourozenců Ymerových Mikaelem si poradil dvakrát 6:4 a v dosavadním průběhu Davisova poháru vyhrál všechny tři zápasy bez ztráty setu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ruští tenisté postoupili v Davis Cupu do semifinále

"Dneska jsem měl podávat lépe, ale nakonec jsem bod pro tým získal," citovala Medveděva agentura Reuters. "V Madridu se cítíme jako doma. Porazili jsme tady Španělsko, ve skupině jsme neprohráli. Výhra nad domácím vám vždycky dodá sebevědomí," dodal.

Na lavičce Ruska, které bude v sobotu usilovat o první finálovou účast od roku 2007, si jubilejní 100. zápas v Davisově poháru připsal kapitán Šamil Tarpiščev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články