Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Francouzi ještě bojují, ve finále Davis Cupu snížili s Chorvaty

Francouzští tenisté snížili ve čtyřhře stav finále Davisova poháru s Chorvatskem na 1:2. O zdramatizování zápasu na antuce položené na fotbalovém stadionu v Lille se postarali trojnásobní grandslamoví šampioni v deblu Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert, když porazili Ivana Dodiga s Matem Pavičem 6:4, 6:4, 3:6 a 7:6.

Francouzi trofej doma obhajují, ale v pátek prohráli obě dvouhry a navíc ztratili dalšího zraněného hráče. Už před zápasem jim chyběla trojice Gasquet, Monfils, Simon a nově na marodce přibyl Jo-Wilfried Tsonga, jenž má problémy s tříslem a jeho další start ve finále je nejistý. Zdraví zůstali jen Jérémy Chardy a Lucas Pouille.

Naděje proto domácí upínali hlavně k dnešní čtyřhře a Mahut s Herbertem roli favoritů splnili. Dodig s Pavičem jim však byli zdatnými soupeři, získali třetí set a ve čtvrtém za stavu 5:4 pro domácí deblisty odvrátili tři mečboly za sebou. V tie-breaku ale Francouzi odskočili na 4:1 a celkově čtvrtou šanci zakončit duel už využili, k radosti 26 000 fanoušků.

Je nám líto, video expirovalo.
Deblisté Herbert s Mahutem zdramatizovali finále Davis Cupu

Chorvaty nicméně stále dělí bod od zisku trofeje, druhé po triumfu před 13 lety. Oslavy může spustit už v neděli týmová jednička a sedmý hráč světa Marin Čilič v souboji s Chardym.

Finále v Lille je poslední podle starého formátu. Od příštího roku se v Davis Cupu bude hrát finálový turnaj pro 18 týmů v Madridu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články