Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vypadá to na krátký proces. Chorvaté vedou ve finále Davis Cupu nad Francií 2:0

Na fotbalovém stadionu Pierra Mauroye v Lille se o víkendu po více než sto letech uzavírá jedna éra Davis Cupu. Chorvatští tenisté v posledním finále podle starého formátu vedou nad obhájci trofeje Francouzi 2:0. Borna Čorič nejdříve porazil na antuce Jérémyho Chardyho 6:2, 7:5, 6:4, po něm Marin Čilič přehrál Jo-Wilfrieda Tsongu také ve třech setech 6:3, 7:5 a 6:4.

Borna Čorič
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Tohle finále letos poutá ještě větší pozornost než jindy. Protože od příštího roku se bude hrát turnaj pro 18 týmů v Madridu. Z prvních dvou bodů se radovali nejen Čorič s Čiličem, celým týmem a fanoušky, ale i chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovičová.

První set úvodní dvouhry začal maratonským gemem, který až po více než 10 minutách skončil Čoričovým brejkem a Chorvat následně rychle odskočil na 4:0. Chardy držel vyrovnaný průběh až ve druhé sadě, jenže za stavu 5:5 udělal dvě dvojchyby, servis ztratil a Čorič čistou hrou set zakončil. Třetí dějství rozhodl jediný proměněný brejkbol.

"Odehrál jsem skvělý zápas, od začátku až do konce," řekl Čorič, který se během letoška dostal na dvanácté místo ze 48. pozice, na níž sezonu začínal. "Byl jsem agresivní a přitom klidný a neztratil nervy ve druhém setu. A taky jsem v důležitých okamžicích dobře servíroval," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Chorvaté se blíží vítězství v Davis Cupu

Francii, která se dělí s deseti Davisovými poháry o třetí místo v pořadí nejúspěšnějších zemí, chybí ve finále zraněný Richard Gasquet a také Gaël Monfils s Gillesem Simonem. Hosté se zároveň v Lille snaží "pomstít" chorvatské fotbalové reprezentanty za porážku s Francií v červencovém finále mistrovství světa v Rusku.

Francouzi budou doufat, že v sobotní čtyřhře potvrdí roli favoritů Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert, finalisté nedávného Turnaje mistrů a trojnásobní grandslamoví šampioni. Chorvaté by proti nim měli postavit dvojici Ivan Dodig, Mate Pavič.

Francie - Chorvatsko 0:2 po prvním dnu:

Chardy - Čorič 2:6, 5:7, 4:6,

Tsonga - Čilič 3:6, 5:7, 4:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články