Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Argentina sní svůj sen, Del Potro dal vítěznou raketu Maradonovi

Záhřeb – Na pátý pokus to Argentincům vyšlo. Jihoameričtí tenisté se konečně mohli v Davis Cupu radovat ze zisku trofeje, na kterou nedosáhli v letech 1981, 2006, 2008 a 2011. A vítězství to bylo velkolepé. Jejich fenomenální obrat v Chorvatsku sledoval emotivně i Diego Maradona. S gratulacemi přispěchali bývalí i současní tenisté z celého světa.

Argentina slaví vítězství v Davis Cupu
zdroj: Reuters

"Musím tomu věřit, snili jsme o tom tolikrát, ale teď jsme to dokázali. Tenis je u nás tradiční sport a zasloužili jsme si to. Je to nejkrásnější okamžik mého života a je ctí být součástí tohoto týmu," prohlásil argentinský kapitán Daniel Orsanic.

Chorvaté přitom sahali po vítězství. Po sobotě vedli 2:1 a Marin Čilič nad Juanem Martínem del Potrem 2:0 na sety. Bojovník Del Potro však ukázal svou sílu a duel otočil. "Tohle byl největší zázrak v mém životě a je pro moji rodinu, pro přátele i pro celou Argentinu," pronesl šťastný hrdina.

Del Potrův malíček

Skoro dvoumetrový Del Potro přitom zápas s Čiličem dohrával se zlomeným malíčkem. "V pátém setu jsem chytal míček z Čiličova podání, které skončilo v autu, ale nechtěl jsem hru přerušit. Bojoval jsem a nechtěl vypadnout z rytmu," řekl tenista, jenž se opírá o drtivý forhend, ale levou ruku potřebuje k obouručnému bekhendu.

Argentinci prožívají tenisová utkání téměř jako ta fotbalová. V hledišti povzbuzoval nervozitou překypující Maradona. Del Potro mu po zápase věnoval raketu, kterou porazil Čiliče. "Fandil skvěle celé tři dny a přiběhl mi gratulovat do šatny. Vždycky jsem ho obdivoval jako hráče a je mi velkou ctí, že nyní v něm máme tak zaníceného fanouška, který za námi přijel," řekl Del Potro.

S blahopřáním po vítězství Federica Delbonise nad Ivem Karlovičem přispěchala dvanáctinásobná vítězka ve dvouhře Billie Jean Kingová. "Gratuluji Argentině k prvnímu titulu v Davis Cupu. Jen tak dál! Jsem nadšená z vašich diváků i hráčů, speciálně z Del Potra," napsala na Twitteru americká legenda.

Zatímco si Argentinci cestou na tiskovou konferenci prozpěvovali, slova uznání dostali od Borise Beckera nebo Marion Bartoliové. Za neuvěřitelný výkon označili především Del Potrovo vzedmutí v nejtěžší chvíli. "Argentina má nového hrdinu!!!!!!" uvedl v emocích Becker.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články