Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Copil zaskočil Zvereva a ve finále vyzve osminásobného šampiona Federera

Švýcarský fenomén Roger Federer bude v rodné Basileji útočit na devátý titul v kariéře. Ani v semifinále nezaváhal a porazil 6:1, 6:4 Rusa Daniila Medveděva. Jeho finálovým sokem bude rumunská senzace Marius Copil. Osmadvacetiletý kvalifikant totiž nečekaně vyřadil nasazenou dvojku Alexandera Zvereva z Německa po setech 6:3, 6:7, 6:4.

Roger Federer
zdroj: REUTERS autor: Moritz Hager

Federer zdolal Medveděva za 65 minut, přičemž první set trval jen 19 minut. Druhá sada mohla být podobně krátká, protože sedmatřicetiletý švýcarský favorit vedl opět 5:1 a při vlastním servisu měl mečbol. Jedinkrát v zápase však ztratil podání a o patnáct let mladší Rus vyhrál tři gemy za sebou. Nicméně tím pouze oddálil konec.

Zatímco dvacetinásobný grandslamový šampion Federer bude hrát v neděli o 99. titul, Copil si zahraje teprve podruhé v kariéře finále. První zápas o titul aktuálně 93. hráč žebříčku ATP letos v únoru v Sofii prohrál, když nestačil na Bosňana Mirzu Bašiče.

Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 2,442.740 eur):

Dvouhra - semifinále: Federer (1-Švýc.) - Medveděv (Rus.) 6:1, 6:4, Copil (Rum.) - A. Zverev (2-Něm.) 6:3, 6:7 (6:8), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články