Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Triatlon ČR 2024

Češkám se na kurtech dařilo. Do čtvrtfinále postoupily Strýcová, Siniaková i sestry Plíškovy

Barbora Strýcová postoupila na turnaji v Aucklandu stejně jako vloni do čtvrtfinále. Třetí nasazená hráčka porazila ve druhém kole Johannu Larssonovou ze Švédska 6:1, 6:7, 6:2. Za obhajobou titulu míří v Šen-čenu Kateřina Siniaková. Domácí Číňanku Wang Ja-fan ve druhém kole porazila 7:5, 6:3 a ve čtvrtfinále se utká s krajankou Kristýnou Plíškovou. Postoupila i její sestra Karolína na turnaji v Brisbane, druhá nasazená tenistka deklasovala v letošní soutěžní premiéře Američanku Catherine Bellisovou za necelou hodinu 6:1, 6:1.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/China;

Strýcová měla v prvním vzájemném duelu s Larssonovou blízko k hladké dvousetové výhře, ve druhé sadě ale nedokázala za stavu 5:3 zápas při svém podání ukončit.

Soupeřka si v tie-breaku vynutila třetí set, v něm už jí ale Strýcová další šanci nenabídla a po téměř dvou a půl hodině proměnila druhý mečbol.

Siniaková vstoupila do zápasu lépe a ujala se vedení 3:1, pak ale sama dvakrát přišla o servis a situaci si zkomplikovala. Dokázala však odpovědět dalšími dvěma brejky a první set za 58 minut získala.

V podobném duchu se nesla i druhá sada, Siniaková dvakrát ztratila podání, o dva roky starší soupeřce ale sebrala servis třikrát a potřetí v řadě je v Šen-čenu ve čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková je v Brisbane ve čtvrtfinále

Aktuálně čtvrtá hráčka světového žebříčku Karolína Plíšková nedala osmnáctileté soupeřce šanci. V prvním setu ztratila při svém podání dohromady jen tři fiftýny, ve druhém o jeden víc a po 54 minutách proměnila druhý mečbol.

"Mám na tenhle kurt skvělé vzpomínky z loňska, držím tady vítěznou šňůru. Dnes jsem hrála dobře, solidně od základní čáry a celkově to byl dobrý start," řekla Plíšková, která po prvním servisu ztratila jen dva fiftýny.

O postup do semifinále se pětadvacetiletá Plíšková utká s Kaiou Kanepiovou. S dvaatřicetiletou estonskou tenistkou, jež v Brisbane prošla do hlavní soutěže z kvalifikace, oba předchozí vzájemné duely vyhrála, naposledy ale spolu hrály v roce 2013.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články