Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bouzková porazila Wang Čchiang a je v Guadalajaře ve finále

Česká tenistka Marie Bouzková hraje v Guadalajaře ve velké formě. Zahraje si tu potřetí o titul na WTA Tour. V semifinále porazila 6:3, 6:3 Číňanku Wang Čchiang. Poslední soupeřkou Bouzkové v Mexiku bude bývalá vítězka US Open Sloane Stephensová ze Spojených států amerických.

Třiadvacetiletá Bouzková bude mít třetí šanci na zisk premiérového titulu mezi elitou. Pražská rodačka hrála finále předloni na jiném mexickém turnaji v Monterrey a minulý rok v Melbourne před Australian Open.

Postupem do finále Bouzková potvrdila, že se jí v Guadalajaře daří. V roce 2019 v premiérovém ročníku turnaje, který byl tehdy součástí challengerové série WTA 125, hrála finále a loni postoupila do semifinále. V něm vypadla s pozdější šampionkou Sarou Sorribesovou ze Španělska, které v pátek vyřazení po roce oplatila.

"Je mimořádné, že si zahraju své třetí finále v Guadalajaře. Myslím, že bych si pro něj nemohla přát lepší místo. Strašně se na zítřek těším," uvedla 96. hráčka žebříčku Bouzková k finálovému utkání, jež se bude hrát v pondělí ve 2:00 SEČ.

Bývalou světovou dvanáctku Wang Čchiang, jež je nyní až v polovině druhé stovky žebříčku, porazila Bouzková za hodinu a půl. "Čekala jsem těžký zápas. Byla jsem připravena na to, že budeme hrát dlouhé výměny. Snažila jsem se v nich vydržet a nakonec jsem odehrála dobrý zápas," řekla česká tenistka.

Juniorská vítězka US Open z roku 2014 se ve finále utká s hráčkou, jež newyorský grandslam ovládla o tři roky později v hlavní kategorii. Stephensová hrála v semifinále s Annou Kalinskou 3:6, 7:5, do třetího setu už Ruska kvůli zranění zad nenastoupila.

Osmadvacetiletá Američanka, jež v prvním kole vyřadila čtrnáctiletou debutantku Brendu Fruhvirtovou, si zahraje první finále od Turnaje mistrů v říjnu 2018. Svých prvních šest finále proměnila Stephensová ve vítězství, další tři zápasy o titul prohrála. Jediný vzájemný zápas v Torontu 2019 vyhrála Bouzková ve dvou setech.

Tenisový turnaj žen v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 239.477 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Bouzková (ČR) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 6:3, Stephensová (6-USA) - Kalinská (Rus.) 3:6, 7:5, skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články