Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bouzková porazila obhájkyni titulu a v Guadalajaře je v semifinále

Tenistka Marie Bouzková dál válí na turnaji v mexické Guadalajaře. Ve čtvrtfinále si poradila s obhájkyní titulu Sarou Sorribesovou ze Španělska jednoznačně 6:4 a 6:1. Na třiadvacetiletou Češku čeká v utkání o finále Číňanka Wang Čchiang.

Marie Bouzková na turnaji v Guadalajaře
zdroj: ČTK/AP autor: Refugio Ruiz

Bouzková postoupila v Guadalajaře do semifinále potřetí za sebou. V roce 2019 při premiéře turnaje došla až do finále, kde podlehla Rusce Veronice Kuděrmětovové, vloni ji vyřadila právě Sorribesová, jež pak získala první titul v kariéře. Česká tenistka zatím na turnajovou trofej čeká, dnes bude usilovat o postup do třetího finále v kariéře.

Čtvrtfinálový duel proti světové dvaatřicítce Sorribesové začala Bouzková prohraným podáním a ztrátou 0:3, ale soupeřce oplatila stejnou mincí, za stavu 4:4 jí vzala servis podruhé a v následujícím vyrovnaném gamu po dvou odvrácených brejkbolech proměnila první setbol. Ve druhé sadě nedovolila Španělce ani jednou potvrdit podání, byť šlo s výjimkou toho posledního vždy o velmi vyrovnané gamy, a sama zaváhala jen jednou za stavu 1:0. Vítězství zpečetila po hodině a tři čtvrtě při prvním mečbolu.

Tenisový turnaj žen v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 239.477 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bouzková (ČR) - Sorribesová (3-Šp.) 6:4, 6:1, Stephensová (6-USA) - Gavrilovová-Savilleová (Austr.) 4:6, 6:3, 6:2, Kalinská (Rus.) - Osoriová (4-Kol.) 6:4, 6:1

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články