Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Berrettini má jistou účast na Turnaji mistrů. Ve Vídni se daří také Murraymu, který vyřadil Hurkacze

Matteo Berrettini se jako šestý hráč kvalifikoval na letošní Turnaj mistrů. Účast na závěrečné akci sezony pro osmičku nejlepších si zajistil postupem do druhého kola turnaje ve Vídni. V úvodním utkání porazil Australana Alexeie Popyrina 7:6, 6:3. Dařilo se také Andymu Murraymu.

Je nám líto, video expirovalo.
Berrettini má po postupu ve Vídni jistý Turnaj mistrů

Pětadvacetiletý Berrettini, jenž je v Rakousku nasazen jako číslo tři, si na Turnaji mistrů zahraje podruhé v kariéře. "Slova nestačí, abych popsal, jak šťastný se cítím. Rok 2020 byl pro mě těžký na kurtu i mimo něj. A teď jsem tady a mám před sebou druhý Turnaj mistrů. Ani tomu nemůžu uvěřit," řekl sedmý hráč světového žebříčku.

Vyhlídky na start v Turíně si naopak zkomplikoval Hubert Hurkacz. Polský tenista, jenž v žebříku letošní sezony zatím držel poslední postupové, osmé místo, ve Vídni v úvodním kole podlehl Andymu Murraymu.

Britský tenista sice nevyužil první mečbol v tie-breaku druhého setu a v rozhodující sadě musel dotahovat, nakonec ale po dvou hodinách a 41 minutách zvítězil 6:4, 6:7, 6:3 a připsal si premiérovou výhru nad hráčem světové desítky po 14 měsících. Předchozí dva duely s Hurkaczem čtyřiatřicetiletý Murray letos v Cincinnati a Metách prohrál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články