Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Berdych završil kariéru 37. Zlatým kanárem

Tenisový rentiér Tomáš Berdych si v takřka rodném Prostějově, kde rozjížděl svoji kariéru, vyzvedl ocenění pro nejlepšího českého hráče. Byla to pro něj už 37. trofej v rámci české ankety. Absolvoval tak českou část své kariérní rozlučky. Hlavní cenu si odnesla Barbora Strýcová.

Berdych přijímá v Prostějově ocenění
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

V rámci ankety Zlatý kanár se vyhlašují i dílčí kategorie. Berdych získal své první ocenění před dvaceti lety a v sobotu v Přerově uzavřel svou sbírku. Někdejší česká jednička v kariéře dvakrát vyhrála Davis cup, hrála finále ve Wimbledonu a získala třináct titulů na okruhu ATP. Nejvýše v žebříčku ATP byl Berdych na čtvrtém místě. Právě takové úspěchy mu pomáhaly ve chvílích, kdy neprožíval ideální období.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Berdych dostal v Prostějově cenu za kariéru

„Ty vzpomínky mám na to moc hezké, ať už to byly veškeré ocenění od těch nejmladších a nejmenších kategorií až po to dnešní poslední. Tak je to třicátý sedmý kanár, takže to je taky hezký číslo a myslím, že zakulacovat není potřeba a prostě takhle to zůstane," potvrzuje Berdych, že už pokračovat nehodlá. Také vzpomíná, jak dlouhou a nelehkou kariéru prožil.

„I vlastně všechny ty negativní věci, které mě za tu kariéru potkaly, nebo kterými jsem si musel projít, tak byly prostě vždycky vykoupené tím, že člověk znova vlezl na ten kurt, prostě vybojoval zápas a vyhrál ho," pověděl.

Berdychovi vestoje tleskala zaplněná hala včetně vítězky hlavní ceny Barbory Strýcové, jež v těžkém výběru překonal i Karolínu Plíškovou. „Myslím si, že takovýhle hráč tady dlouho nebude a dlouho nebyl, protože opravdu Tomáš měl neuvěřitelné úspěchy a já mu tímto taky gratuluju za to, co dokázal," řekla Strýcová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články