Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Berdycha limitují bolavá záda. Musím se s tím naučit pracovat, řekl po vyřazení

Tomáš Berdych prožil antukovou mizérii. Čtyři zápasy – čtyři prohry a vše završeno na French Open pětisetovou porážkou od domácího Jérémyho Chardyho. Na přetrvávající bolesti zad se ale vymlouvat nechce. Letos už se na červený povrch nevrátí, naopak s nadějemi vyhlíží oblíbenou trávu.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

V Paříži dopadl stejně jako v Monte Carlu, Madridu a Římě. "Když se člověk podívá, tak nulu za antukovou sezonu jsem taky ještě neměl," řekl semifinalista z Paříže z roku 2010. "Člověk sbírá zkušenosti, a ne vždycky jenom ty dobrý, ale i špatný musí vstřebat," dodal.

Problémy se zády? Stejné to bylo také na French Open loni, pak ho omezovaly na US Open v New Yorku a v říjnu kvůli bedrům ukončil předčasně sezonu. "Mám dny, kdy to je v pohodě, a pak přijde pár dnů, kdy to je špatný a limituje mě to. Nevím, kdy budou dobré dny a kdy špatné," pokrčil rameny.

Nepociťuje ostrou píchavou bolest, ale tlak, který ho v určitých chvílích limituje a nepustí dál. "V levé spodní části. Když to je hodně blbé, tak to jde dolů do levého hamstringu (zadní strany stehna) a nahoru do zad," popsal, jak se zranění projevuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolesti zad? Nechci to na to svádět, řekl po vypadnutí Berdych

"Nikdy jsem neměl zdravotní problém a jsem puntičkář, tak mi to vadí. Nejsem na kurtu svůj a nedokážu hrát, co chci," zamýšlel se dvojnásobný vítěz Davisova poháru.

Žádné výmluvy

Na záda se ale nevymlouvá. "Nechci to na to svádět. Je to věc, která mě provází hodně dlouho. Kdyby to bylo něco, s čím bych nebyl schopen hrát, nehrál bych," zdůraznil. "Je to něco, s čím musím dennodenně žít. Do tenisu mi to vstupuje a musím se s tím naučit pracovat," dodal.

Trápení snad skončí s očekávanou změnou. "Na antuku už se určitě vracet nebudu," řekl s jistotou. Teď čeká Berdycha travnatý měsíc. "Těším se. Na trávě jsem vždycky hrál dobře, je to můj oblíbený povrch," dodal.

Černé myšlenky na konec kariéry nemá a nepřipouští. Nestanovil si, jak dlouho chce ještě svoji tělesnou schránku trápit. "Vždycky jsem byl ten, co se rozhodoval ze dne na den. Tyhle věci nějakým stylem plánovat nejdou. Zatím se snažím hledat cestu. Až dojdu do stádia, že se třeba jednoho dne vzbudím a řeknu: 'Dobrý...'," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články