Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych se po US Open posunul na 6. místo

New York - Tomáš Berdych se po US Open posunul na šesté místo žebříčku ATP, přestože na závěrečném grandslamovém turnaji sezony vypadl ve čtvrtfinále. Chorvat Marin Čilič, jenž v New Yorku českou jedničku vyřadil, si díky premiérovému triumfu na grandslamovém podniku polepšil na 12. místo.

Čilič po finálovém triumfu, který v novém pořadí ATP zatím není započítaný, bude příští pondělí dokonce devátý. Poražený finalista Kei Nišikori je novou osmičkou, dosud bylo jeho maximem deváté místo.

V čele žebříčku se i přes výpadek favoritů na US Open nic nezměnilo. Světovou jedničkou zůstal Srb Novak Djokovič před Španělem Rafaelem Nadalem, který kvůli zranění zápěstí v New Yorku loňský titul ani neobhajoval. Třetí je dál Švýcar Roger Federer před krajanem Stanem Wawrinkou.

Čeští tenisté, které čeká semifinálový duel Davisova poháru s Francií, žádné velké posuny v žebříčku nezaznamenali. Lukáš Rosol zůstal na 27. místě, Radek Štěpánek si polepšil o jednu příčku (38.). Jiří Veselý klesl o dvě místa na 77. pozici.

Francii na antuce v areálu Rolanda Garrose povede světová jedenáctka Jo-Wilfried Tsonga. Gaël Monfils se po US Open posunul do role dvojky postupem o šest míst na 18. příčku, Richard Gasquet naopak o sedm míst klesl a je v žebříčku 21. Náhradníkovi Gillesu Simonovi, jenž postoupil o pět míst, patří 26. příčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články