Berdych prošel do osmifinále v Šangahaji bez větších potíží

Šanghaj – Tenista Tomáš Berdych překonal bolest zad z Pekingu a v utkání 2. kola turnaje série Masters v Šanghaji porazil Španěla Feliciana Lópeze po setech 7:6 a 6:2. Potřetí za sebou tak dosáhl 50 výher v sezoně. Postupem do finále v Šanghaji by si Berdych definitivě zajistil postup na londýnský Turnaj mistrů. Souboj o třetí kolo naopak nezvládl Lukáš Rosol, který prohrál se čtvrtým hráčem světa Davidem Ferrerem ze Španělska. Předloňskému finalistovi podlehl za hodinu a třináct minut po setech 3:6 a 4:6.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Osmadvacetiletý Berdych v sobotu vzdal v Pekingu kvůli zranění zad semifinále se Španělem Rafaelem Nadalem už v prvním setu, ale během tří dnů odpočinku se dal do pořádku. Vyrovnaný první set duelu s Lópezem získal po boji v tie-breaku. Ve druhé sadě už dominoval a zápas ukončil proti rezignovanému soupeři čtyřmi esy v řadě. S Lópezem tak vyrovnal vzájemnou bilanci na 4:4.

"Nemůžu říci, že jsou záda stoprocentní, ale rozhodl jsem se, že jsem schopen hrát na úrovni a půjdu to na kurt zkusit. Vypadá to, že to bylo správné rozhodnutí. Nic mě neomezovalo a cítil jsem se dobře," řekl Berdych. "První set byl vyrovnaný, byl o jednom dvou míčích a musel jsem být hodně trpělivý. Feli (López) hraje takticky, hodně čopů a těžko se s ním člověk dostane do rytmu," uvedl.

Minimálně 50 zápasů v sezoně vyhrál Berdych potřetí v kariéře. Letos má zatím bilanci 50:19 a z tohoto pohledu je třetím nejlepším hráčem roku. Více zápasů vyhráli jen Španěl Rafael Nadal (65) a Srb Novak Djokovič (58). Berdychovým rekordem je loňských 61 vítězství.

Berdych potvrdil dobrou formu z posledních asijských vystoupení. V Bangkoku prošel do finále, kde ho o první letošní triumf připravil Kanaďan Milos Raonic. V Pekingu přišel o možnost bojovat o finále kvůli bolestem zad v duelu proti nové světové jedničce Rafaelu Nadalovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články