Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kvitová se Štěpánkem si zahrají Hopmanův pohár

Perth – Petra Kvitová se po roční odmlce vrátí na začátku tenisové sezony do Perthu a zahraje si Hopmanův pohár. Místo Tomáše Berdycha, se kterým turnaj v lednu 2012 vyhrála, bude jejím partnerem Radek Štěpánek – ten si prestižní klání vyzkouší poprvé.

Radek Štěpánek a Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Čeští reprezentanti budou na tradičním podniku, který je považován za neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic, nasazeni jako číslo pět. Vedle domácí Austrálie a nejvýše nasazeného Polska, jejichž start byl jistý už od srpna, se na turnaji dále představí týmy USA, Francie, Kanady, Itálie a Španělska.

Polsko, které bude Hopmanův pohár hrát poprvé v historii, budou reprezentovat čtvrtá hráčka žebříčku WTA Agnieszka Radwaňská a semifinalista Wimbledonu Jerzy Janowicz (15. v žebříčku ATP). Američané nasadí pár Sloane Stephensová, John Isner, za Francii budou hrát Jo-Wilfried Tsonga s Alizé Cornetovou. Nominace wimbledonské vítězky Marion Bartoliové, jež ukončila kariéru, se tak nepotvrdila.

Kanada nasadí dvojici Eugenie Bouchardová, Milos Raonic, Itálie Flavii Pennettaovou s Andreasem Seppim a domácí Austrálii bude reprezentovat Samantha Stosurová s Bernardem Tomicem. Za Španělsko budou obhajovat titul Anabel Medinaová a Tommy Robredo.

Hopmanův pohár, který se hraje od roku 1989, se uskuteční od 28. prosince do 4. ledna. Před Kvitovou s Berdychem turnaj v roce 1994 vyhráli Petr Korda s Janou Novotnou a pět let před nimi jako vůbec první Miloslav Mečíř a Helena Suková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články