Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Berdych na trávě vrátil Darcisovi nečekanou porážku z olympiády

Londýn - Tomáš Berdych na travnatých kurtech londýnského Queen's Clubu postupuje. V prvním kole český tenista porazil Stevea Darcise z Belgie 7:5, 6:3. S o dva roky starším soupeřem se jednatřicetiletý Berdych střetl na trávě po pěti letech a oplatil mu nečekanou porážku z prvního kola olympijského turnaje v Londýně.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/DPA

Sedmý nasazený Berdych sice v každé sadě ztratil jako první podání, ale vždy si poradil. V prvním setu ztratil český tenista servis v devátém gamu, poté co udělal šestou a poslední dvojchybu, z nepříznivého stavu 4:5 se ale dostal třemi vyhranými gamy za sebou a sadu získal 7:5.  

Hned v první hře druhé sady přišel čtrnáctý hráč světa o podání opět a prohrával 0:2, ale brejk si vzal zpět. V osmém gamu pak Darcise připravil počtvrté v duelu o servis a zápas dopodával čistou hrou.  

Berdych, jenž minulý týden vypadl ve Stuttgartu ve čtvrtfinále, se v druhém kole utká s osmnáctiletým Kanaďanem Denisem Shapovalovem, 193. tenisotou světového žebříčku, který postoupil z kvalifikace a v úvodním kole porazil Kylea Edmunda z Británie 7:6 (7:4), 4:6, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články