Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kontaveitová a Müller kralovali v Hertogenboschi, Pouille zvítězil ve Stuttgartu

Hertogenbosch (Nizozemsko) - Estonská tenistka Anett Kontaveitová získala na trávě v nizozemském Hertogenboschi první titul v kariéře. Ve finále si v duelu nenasazených hráček poradila s Natalijí Vichljancevovou z Ruska 6:2 a 6:3. Na stejném místě se z prvenství mezi muži radoval Lucemburčan Gilles Müller, jenž přehrál Chorvata Karloviče dvakrát 7:6. Své první vítězství na trávě slavil Lucas Pouille, který ve Stuttgartu zdolal čtvrtého nasazeného hráče 4:6, 7:6, 6:4 Španěla Feliciana Lópeze, čtvrtfinálového přemožitele Tomáše Berdycha.

Anett Kontaveitová
zdroj: ČTK/AP/Alessandra Tarantino

Jednadvacetiletá Kontaveitová, jež v prvním kole vyřadila Kristýnu Plíškovou, si o titul zahrála na okruhu WTA podruhé - před měsícem v Bielu podlehla jiné české hráčce Markétě Vondroušové. O rok mladší Vichljancevová postoupila do finále poprvé.

V mužském finále si čtyřiatřicetiletý Lucemburčan Müller poradil s o čtyři roky starším Ivem Karlovičem z Chorvatska dvakrát 7:6 a získal pro sebe druhý titul v kariéře. Jeho jediným dosavadním úspěchem byl lednový triumf v Sydney. Karlovič, který postoupil do finále poprvé v sezoně, čeká na devatenácté vítězství bezmála rok.

Zajímavostí je, že to byl souboj nejstarších tenistů od roku 1976. Tehdy proti sobě ve finále v Hongkongu nastoupili dvaačtyřicetiletý Ken Rosewall s třicetiletým Iliem Nastasem.

Pouille se raduje letos už podruhé

Třiadvacetiletý Pouille hrál třetí finále v sezoně a přidal do své sbírky úspěchů už druhý titul. V únoru v Marseille ještě neuspěl, ale v dubnu v Budapešti a nyní ve Stuttgartu se mohl radovat z trofeje.

Turnaj přitom mohl pro Pouilleho skončit už v utkání druhého kola proti domácímu Janu-Lennardu Struffovi, kdy čelil v tie-breaku rozhodujícího setu mečbolu. Ve spektakulární "pingpongové" výměně u sítě Francouz mečbol odvrátil a vyhrál nejen tento zápas, ale i celý Mercedes Cup. Za třetí titul v kariéře získal šestnáctý hráč světového žebříčku 112.460 eur a kabriolet od titulárního sponzora. 

Šafářové přemožitelka vyhrála turnaj v Nottinghamu

Chorvatská tenistka Donna Vekičová se stala překvapivou vítězkou turnaje na trávě v Nottinghamu. Sedmdesátá hráčka žebříčku zdolala ve finále 2:6, 7:6, 7:5 turnajovou jedničku a světovou osmičku Johannu Kontaovou z Británie. Dvacetiletá Vekičová v semifinále vyřadila v téměř tříhodinové bitvě Lucii Šafářovou a přes dvě a půl hodiny hrála také o titul. Partnerka Švýcara Stana Wawrinky v pátém finálovém duelu v kariéře podruhé uspěla a navázala na svůj tři roky starý triumf z Kuala Lumpuru. 

Výsledky tenisových turnajů

Hertogenbosch – finále mužské dvouhry:

Müller (4-Luc.) - Karlovič (3-Chorv.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4). 

Hertogenbosch – finále ženské dvouhry:

Kontaveitová (Est.) - Vichljancevová (Rus.) 6:2, 6:3.

Stuttgart – finále mužské dvouhry: 

Pouille (4-Fr.) - F. López (Šp.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Nottingham – finále ženské dvouhry:

Vekičová (Chorv.) - Kontaová (1-Brit.) 2:6, 7:6 (7:3), 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články