Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych je pátý v žebříčku, čtvrtou příčku má nadosah

Londýn - Tenista Tomáš Berdych se po semifinálové účasti na turnaji Masters v Madridu posunul ve světovém žebříčku na páté místo a vyrovnal své maximum. Na čtvrtého Kanaďana Milose Raonice, který si rovněž polepšil o dvě příčky, ztrácí jen 20 bodů. Nejvýš v kariéře může Berdych v pořadí ATP vystoupat už tento týden na turnaji v Římě, kde loni vypadl ve třetím kole. Raonic v italské metropoli nebude obhajovat loňské semifinále kvůli zranění nohy.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Petra Kvitová, která v Madridu vybojovala druhý titul v sezoně, zůstala na čtvrtém místě. Výrazně však snížila ztrátou na třetí Rusku Marii Šarapovovou. Světovou jedničkou je dál Američanka Serena Williamsová, která s Kvitovou prohrála v semifinále. Na dvanáctou pozici se po měsíci vrátila Karolína Plíšková, pro kterou je to nejlepší postavení v kariéře.

Berdychův přemožitel z Madridu Rafael Nadal po finálové porážce s Britem Andym Murraym, jenž mu překazil obhajobu titulu, klesl o tři místa a je sedmý. Z první světové pětky vypadl španělský antukářský fenomén po deseti letech. V čele žebříčku je stále s velkým náskokem Srb Novak Djokovič, který v Madridu nehrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články